To je to što me zanima!

Vulin: Srpski plan za Kosovo isključuje priznanje neovisnosti

Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome. Od Bruxelleskog sporazuma, uz sve moje zamjerke tom sporazumu, uspjeli smo sačuvati srpsku državu na Kosovu, izjavio je Vulin
Vidi originalni članak

Plan srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za Kosovo isključuje priznanje neovisnosti, poručio je u intervjuu beogradskom tisku od nedjelje srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

"Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome. Od Bruxelleskog sporazuma (o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine iz 2013.), uz sve moje zamjerke tom sporazumu, uspjeli smo sačuvati srpsku državu na Kosovu", izjavio je Vulin u intervjuu za nedjeljno izdanje lista Politika.

On je, u povodu nedavnog poziva srbijanskog šefa države Aleksandra Vučića na unutarnji dijalog o rješavanju kosovskog problema, istaknuo i da "sve institucije u koje Srbija čvrsto vjeruje" trebaju reći svoje stajalište o Kosovu kao "strateškom nacionalnom pitanju".

Vučić je, pozivajući sunarodnjake na unutarnji dijalog o Kosovu, rekao da je taj zajednički odgovor na sadašnje probleme "odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda", jer pitanje odnosa prema Kosovu "usporava Srbiju".

"Dok to ne riješimo, imat ćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo izvući", poručio je Vučić, čiji je poziv potaknuo različite reakcije u javnosti, od odobravanja i prihvaćanja dijaloga do primjedbi da želi podijeliti odgovornost za obveze koje je u pogledu promjena Ustava i rješavanja kosovskog problema obećao Zapadu.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • 31.07.2017.

    E ministre...priznat ćeš ga kad-tad...he he

  • Linz 31.07.2017.

    Ako je Kosovo Srbija...................... zašto onda ne uhapsite Haradinaja ???

  • Budni 31.07.2017.

    Bude Srbija sretna ako je Kosovo prizna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare