Obavijesti

News

Komentari 79

Vulin: Srpski plan za Kosovo isključuje priznanje neovisnosti

Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome. Od Bruxelleskog sporazuma, uz sve moje zamjerke tom sporazumu, uspjeli smo sačuvati srpsku državu na Kosovu, izjavio je Vulin

VIDEO

Plan srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za Kosovo isključuje priznanje neovisnosti, poručio je u intervjuu beogradskom tisku od nedjelje srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

"Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome. Od Bruxelleskog sporazuma (o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine iz 2013.), uz sve moje zamjerke tom sporazumu, uspjeli smo sačuvati srpsku državu na Kosovu", izjavio je Vulin u intervjuu za nedjeljno izdanje lista Politika.

On je, u povodu nedavnog poziva srbijanskog šefa države Aleksandra Vučića na unutarnji dijalog o rješavanju kosovskog problema, istaknuo i da "sve institucije u koje Srbija čvrsto vjeruje" trebaju reći svoje stajalište o Kosovu kao "strateškom nacionalnom pitanju".

Vučić je, pozivajući sunarodnjake na unutarnji dijalog o Kosovu, rekao da je taj zajednički odgovor na sadašnje probleme "odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda", jer pitanje odnosa prema Kosovu "usporava Srbiju".

"Dok to ne riješimo, imat ćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo izvući", poručio je Vučić, čiji je poziv potaknuo različite reakcije u javnosti, od odobravanja i prihvaćanja dijaloga do primjedbi da želi podijeliti odgovornost za obveze koje je u pogledu promjena Ustava i rješavanja kosovskog problema obećao Zapadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.