To je to što me zanima!

Washington odobrio prodaju novih raketnih sustava Ukrajini

Ukrajina čim prije treba ojačati svoje mogućnosti obrane od ruskih raketnih i zračnih udara", navodi Američka agencija za vojnu suradnju
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države su priopćile u srijedu da će prodati Ukrajini napredne raketne sustave zemlja-zrak u vrijednosti 285 milijuna dolara kako bi osnažile ukrajinsku protuzračnu obranu u pružanju otpora ruskoj agresiji.

"Ukrajina čim prije treba ojačati svoje mogućnosti obrane od ruskih raketnih i zračnih udara", navodi Američka agencija za vojnu suradnju (DSCA) u priopćenju.

DOPRINOS UKRAJINI Norveška najavila pomoć u obuci ukrajinskih pilota za F-16

State Department je odobrio prodaju o kojoj je obaviješten američki Kongres koji još treba dati svoj pristanak.

Protuzračna obrana se pokazala presudnom u odgovoru na baražnu paljbu ruskih raketa.

Prodaju sustava NASAMS prati slanje milijarda dolara američke vojne pomoći Ukrajini od početka ruske ofenzive 24. veljače 2022.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jan...... 25.05.2023.

    Bravo SAD. Istocni susjedi na aparqtima

  • Aviano 1999 25.05.2023.

    ’Srpski svet’ kao eufemizam revitalizovane ideje ‘Velike Srbije’ pravljen je po uzoru na ‘ruski svet’ i pravoslavni fundamentalizam Aleksandara Dugina. Kako je ‘srpski svet’ probuđen vojnim usponom Rusije, tako će vojnim porazom Putina u Ukrajini biti poražen na Zapadnom Balkanu. Biće to i drugi veliki poraz ‘Velike Srbije’, ovaj put bez ispaljenog metka. Nadahnuće Rusijom moglo bi u Srbiji i prirodno da zamre. Brzo se zaboravilo kako su se u Srbiji osamdesetih i devedesetih godina smejali Rusima. Njihovom porazu u Hladom ratu, raspadu SSSR-a, vojnoj slabosti, političkoj nemoći, siromaštvu u kom su se našli ne samo Rusi već i sve bivše sovjetske republike. Tada još sa Markovićevim platama, Srbija se smejala Rusima i Ruskinjama koji su iz očaja svoje zdravlje i živote ostavljali po inostranim gradilištima i svetskim bordelima. Ni u jednom momentu Srbiji nije bilo žao Rusije, a neće biti ni nakon vojnog poraza i poniženja u Ukrajini. Biće jedino veliko razočarenje, jer je bez Rusije ‘srpski svet’ – samo prazna priča”, piše novinar, publicist i nezavisni analitičar Boris Varga

  • Aviano 1999 25.05.2023.

    Putinov poraz u Ukrajini ujedno je poraz “srpskog sveta” na Balkanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare