To je to što me zanima!

WRC Croatia: 'Cesta nije pista'

Potreseni smo tragičnim događajem koji se sinoć dogodio u Zagrebu. U ovim trenucima sve naše misli i želje usmjerene su prema uspješnom i što bržem oporavku za sve stradale, objavili su organizatori WRC-a
Vidi originalni članak

Krim istraživanje zagrebačke policije pokazalo je da 23-godišnji Jan Ehrlich nije bio pijan kada je skupocjenim automobilom Mercedesom AMG GT S od 500 konja uslijed neprilagođene brzine na parkiralištu Supernove u Buzinu naletio na tri pješaka i jedan osobni automobil koji se potom odbio na još jedan automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oko cijelog incidenta oglasio se i Organizacijski odbor WRC Croatia Rallyja, koji je oštro osudio događanja u Novom Zagrebu te pozvao na dodatne mjere sigurnosti i opreznosti u prometu.

Priopćenje iz WRC Croatia Rallyja prenosimo u cijelosti.

POGLEDAJTE GDJE JE ZAVRŠIO MERCEDES: 

'SAM JE KUPIO TAJ AUTO' Otac vozača za 24sata: Ja sam u kolicima zbog svoje gluposti, a sad mi sin učini ovu strahotu...

"Iskreno smo potreseni tragičnim događajem uzrokovanim neodgovornim ponašanjem pojedinaca koji se sinoć dogodio u Zagrebu. U ovim trenucima sve naše misli i želje usmjerene su prema uspješnom i što bržem oporavku za sve stradale. 

Kao organizatori svjetskog automobilističkog natjecanja WRC Croatia Rally oštro i najstrože osuđujemo svako neodgovorno i opasno ponašanje u prometu što je ujedno i stav cjelokupne automobilističke zajednice. Iskreno se nadamo kako će i ovaj nemili događaj potaknuti sve odgovorne na dodatni napor u suzbijanju teškog kršenja prometnih propisa te opasnog, pogibeljnog ponašanja u prometu. Apeliramo na zakonodavnu vlast da sve oblike obijesne i neodgovorne vožnje iskorijeni iz javnog prometa.

DETALJI NESREĆE VIDEO Policija: 'Vozač je imao ranije prekršaje, ne možemo biti svugdje u isto vrijeme'

Istovremeno odbacujemo bilo kakvu vezu između profesionalnih automobilističkih natjecanja s vrlo jasnim i strogim pravilima vožnje i sudjelovanja za sve natjecatelje s nedozvoljenim okupljanjima vlasnika i amaterskih vozača sportskih automobila poput onog sinoćnjeg. Sportski automobilistički klubovi redovito provode edukacije svojih članova te organiziraju sportska natjecanja u skladu s najvišim sigurnosnim standardima kako za natjecatelje, tako i za publiku.

Koristimo ovu prigodu i još jednom apeliramo na sve u prometu kako „CESTA NIJE PISTA“! 

Organizacijski odbor WRC Rally Croatia", stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • liliZG2.0 17.06.2023.

    "ptica nije glista".....pjesmu radimo , kaj ne?

  • EmillePalka 17.06.2023.

    Odakle vam hrabrost odobriti kupovinu automobila snage torpeda i raketnog projektila, bez dodatne edukacije i testiranja psihofizičke sposobnost vozača? Mislite li da postupate sukladno zakonu, nastavite tako misliti i dalje, pa ce se ovakve stvari nastaviti događati, događati i ponavljati u nedogled. Pljuc!

  • bečar-bečar 17.06.2023.

    drugovi iz wcr,parking,alllooo parking!!!! ko je vas prozvao???

Komentiraj...
Vidi sve komentare