Obavijesti

News

Komentari 78

Policija je objavila rezultate alkotesta: Vozač Mercedesa je napuhao 0,0 na mjestu sudara

Policija je objavila rezultate alkotesta: Vozač Mercedesa je napuhao 0,0 na mjestu sudara
14

Preliminarnim alkotestiranjem 23- godišnjeg vozača utvrđena je koncentracija alkohola 0,00 g/kg te su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva izuzeti uzorci radi vještačenja

VIDEO

Zagrebačka policija dovršila je krim istraživanje nad 23-godišnjim Janom Ehrlichom, koji je u petak navečer Mercedesom naletio na skupinu ljudi na parkiralištu kod trgovačkog centra u Buzinu.

Pogledajte snimku

Pokretanje videa...

buzin nesreća freze frame ali se čuje sve kasnije 00:05

Nije bio pijan

Auto kojim se 23-godišnji Jan zabio u ljude u Buzinu je zvijer od 500 konja koja do stotke dođe za manje od 4 sekunde. Njegov otac je u razgovoru za 24sata rekao kako mu je sin kupio taj auto rabljeni i kako vjeruje da nije bio pod utjecajem alkohola.

POGLEDAJTE GDJE JE ZAVRŠIO MERCEDES: 

Otac vozača za 24sata: Ja sam u kolicima zbog svoje gluposti, a sad mi sin učini ovu strahotu...
Otac vozača za 24sata: Ja sam u kolicima zbog svoje gluposti, a sad mi sin učini ovu strahotu...

Policija je objavila  da je preliminarnim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola 0,00 g/kg te su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva izuzeti uzorci radi vještačenja.

- Znam što sam čuo od policajaca, da je Jan dobro, ali drugi nisu. Nisam se čuo s njim od tog događaja. Vozio je svoj auto, nedavno ga je kupio rabljenog. Znam da nije bio pod utjecajem alkohola, droga ni slično jer tada doista ne bi bih imao nikakvog opravdanja za njega, ovako je to glupost, kazao nam je otac Jana Ehrlicha.

Policija o slučaju divljanja u Buzinu:

Jučer, 16. lipnja 2023. godine u 21.50 sati 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom kućnog broja 62 Avenije Većeslava Holjevca u smjeru sjevera na koju je skrenuo desno s kolnika kružnog toka prometa koji se nalazi s jugozapadne strane. Dolaskom južnije od prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, već je naglo povećao brzinu kretanja vozila zbog čega je došlo do proklizavanja stražnjih pogonskih kotača. Zbog navedenog je izgubio nadzor nad vozilom i, u zanošenju preko trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, sletio s kolnika na pješački otok sa zapadne strane gdje je naletio na troje pješaka (35-godišnjak, 21-godišnjak i 32-godišnjakinja) koji su uslijed naleta pali na kolnik.
 
Kako se vozilo nastavilo kretati, naletio je i na spremnik za otpad i prometni znak te je prešao na južnu kolničku traku prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, gdje je naletio i na osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka  kojim je upravljao 22-godišnjak i u trenutku naleta bio zaustavljen ispred raskrižja. Uslijed naleta je navedeni zaustavljeni osobni automobil naletio na još jedan osobni automobil koji je bio parkiran na parkiralištu sa sjeverne strane prilaznog kolnika. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 35-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 21-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u  Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i 32-godišnja pješakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.
 
U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnji vozač osobnog automobila marke BMW kojem je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju kao i njegova 22-godišnja suputnica kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. Očevid na mjestu događaja obavio je dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu u koordinaciji s Ekipom za očevide Policijske uprave zagrebačke. Preliminarnim alkotestiranjem 23- godišnjeg vozača utvrđena je koncentracija alkohola 0,00 g/kg te su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva izuzeti uzorci radi vještačenja. Osumnjičeni vozač je uhićen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...