To je to što me zanima!

'Xi ima moć reći Putinu da ne može koristiti nuklearno oružje. Nadam se nastavku pregovora'

Xi ima moć reći Putinu "Mi radimo zajedno, poštujemo se, ali ne možeš prijeći tu crtu s nuklearnim oružjem. Moraš poštivati međunarodne zakone , ispričao je Macron i dodao kako je taj 'podsjetnik' itekako koristan...
Vidi originalni članak

Kineska sposobnost da pritisne Rusiju pokazala se iznimno korisnom, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron u ekskluzivnom razgovoru za Financial Times.

Macron se s kineskim vođom Xi Jinpingom sastao u Indoneziji na samitu G20 grupe, gdje su razgovarali o problemima u svijetu. Xi nije (zasad) okrivio direktno Moskvu za rat te prihvaća stajalište Vladimira Putina kako je to (djelomično) posljedica ekspanzionističke politike NATO saveza, piše FT.

RUSIJA OPTUŽUJE BRITANIJU ZA NAPAD Švedska potvrdila sabotažu: Na plinovodima Sjevernog toka su pronađeni tragovi eksploziva!

Ali, itekako su zabrinuti u Pekingu oko potencijalnog korištenja nuklearnog oružja s Putinove strane...

- Kina ima važnu ulogu. Održavati pritisak nad Rusijom - kaže Macron i nastavlja:

- Xi ima moć reći Putinu "Mi radimo zajedno, poštujemo se, ali ne možeš prijeći tu crtu s nuklearnim oružjem. Moraš poštivati međunarodne zakone" - ispričao je Macron i dodao kako je taj 'podsjetnik iz Kine' itekako koristan.

DEZERTIRAO I POBJEGAO U ŠPANJOLSKU Ruski vojnik čiji odred sumnjiče za najgore zločine: Kralo se, a čuo sam za ubojstva i silovanja

- Na samitu smo zajednički odlučili, Indija, Kina i brojni drugi... izraziti zabrinutost i pozvati na mir. Rusija je primila tu poruku od međunarodne zajednice, posebno od Kine, oko činjenice da se mir opet treba uspostaviti - priča Macron.

Putinova odluka da ne dođe na samit olakšala je situaciji Kini, koja je iskoristila događaj kako bi stabilizirala odnose sa SAD-om i drugim zapadnim zemljama, tvrdi FT.

Macron je u nastavku intervjua komentirao i pad projektila na Poljsku.

RUSIJA SVE NEGIRA Ukrajinski povjerenik za ljudska prava objavio video iz 'ruske komore za mučenje' u Hersonu

- Moramo pomoći Varšavi da utvrdi sve činjenice onoga što se dogodilo - izjavio je Macron i na kraju pozvao na mirovne pregovore.

- Ukrajinci će, nadam se, opet sjesti na stol s Rusima, a ovaj put će oko stola biti i međunarodna zajednica - rekao je Macron.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU


 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Čistokrvni gmo free 19.11.2022.

    Putin,Kim,Xi,Trump,Orban može se o njima reći što hoćeš ali su puni tostesterona u odnosu na one vođe da ih ne nabrajamo koji hodaju kao da nose pelene...🥳

  • lukicluka11 19.11.2022.

    Xi je predsjednik u trećem mandatu najmoćnije zemlje svijeta po svemu i njemu odgovaraju ovakvi sitni ratovi kao i Amerikancima i on i njegova Kina izvoze i prodaju ratnu i vojnu opremu i tu zgrću ogroman novac a potrčko Macron i slični mogu mu samo napuhati jaja.

  • 18.11.2022.

    Xi se ne razlikuje mnogo od Putina, po pitanju zelja. On samo ima druge metode sirenja kineskog utjecaja po svijetu. I vise strpljenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare