To je to što me zanima!

Z. Peternel će se braniti sa slobode: Prihvatili jamčevinu

No, to ne znači da će desna ruka Nadana Vidoševića u HGK-u, odmah u srijedu izaći iz Remetinca jer se Uskok može žaliti na ovu odluku suca istrage
Vidi originalni članak

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je jamčevinu u obliku stana vrijednog 487.000 kuna i odlučio da se Zdenka Peternel može braniti sa slobode. No, to ne znači da će desna ruka Nadana Vidoševića u HGK-u, osumnjičena za nezakonito izvlačenje novaca iz HGK-a, u srijedu izaći iz Remetinca jer se Uskok može žaliti na ovu odluku suca. U tom slučaju o žalbi će odlučivati izvanraspravno vijeće suda.

Peternel je prošli tjedan ponudila upis hipoteke na stan njezina brata od 50 četvornih metara vrijedan 487.000 kuna kao jamstvo da neće pobjeći ako je puste da se brani sa slobode. Uhitili su je u listopadu 2013. zajedno s Igorom Premilovcem i Davorom Komeričkim, a prošli tjedan sudac istrage joj je produljio boravak u istražnom zatvoru za još dva mjeseca kako ne bi mogla utjecati na svjedoke. U ovoj fazi istrage potrebno ih je ispitati još 15.

Peternel, podsjećamo, sumnjiče da je od 2005. do 2011., kada je bila direktorica Centra za razvoj ljudskih potencijala i pročelnica Ureda predsjednika HGK, ispred HGK potpisivala fakture za usluge koje nisu isporučene i pomogla da se iz Komore protuzakonito izvuče 35 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • user_8307 22.01.2014.

    To ti je naša svakodnevnica. Svi političari pljuju jedni na druge i ovi na vlasti i oni koji nisu na vlasti i svi se kunu da je za sve uglavnom kriva recesija. Nitko nema m... da kaže da u Hrvatskoj uglavnom nije bili recesije bar u onoj količini kako je bilo drugdje. Nitko neće da kaže da je Hrvatska pokradena, a pokrali su ju političari počevši od državnog vrha pa sve do novopečenih tajkuna, županijskih, općinskih i gradskih čelnika i niko im ne može ništa jer su pod zaštitom političara ili su i sami političari.. Svaka čast pojedincima ali takvih ima jako malo. Pogledajte tko samo završava u zatvoru i koje su to sume u pitanju. I sve to ovaj napaćeni narod mora nadoknađivati dok se pojedinci i dalje bogate. Jaka smo mi država i nadam se da će nas Evropa jako brzo istjerati od tamo jer kod nas ima previše lopova a nismo se ni pripremili za ulazak niti smo za to spremni osim par pojedinaca koji su se dobro tamo snašli i beru dobre plaće. Briga njih za Hrvatsku.

  • deda mikhael 22.01.2014.

    još sprdačine,još...

  • IrmaIbrahimovic 22.01.2014.

    Pravedno neko pravosudjr, nemam rijeci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare