To je to što me zanima!

Za 4.000 € 'po glavi' imigrante su krijumčarili do Schengena

Istraga slovenske policije obuhvatila je devet ljudi, od čega šest državljana Kosova, te po jedan državljanin Slovenije, Hrvatske i Srbije. Dio ih je u Sloveniji imao prijavljeno boravište
Vidi originalni članak

Slovenska policija zaključila je istragu protiv skupine krijumčara ljudima koji su od listopada prošle godine preko granice prebacili najmanje 80 ilegalnih migranata, objavjeno je u petak.

Prijavljeno je devet osoba, od čega 6 državljana Kosova, te po jedan državljanin Slovenije, Hrvatske i Srbije, a većina stranih državljana u skupini koja se ilegalnim migracijama bavila imala je privremeno boravište u Sloveniji.

Istraga je vođena u suradnji s policijama drugih država, a utvrđeno je da su osumnjičeni članovi skupine krijumčarili ilegalne migrante iz Kosova, ali i Turske i Afganistana. U više slučajeva radi se o državljanima Kosova kojima je zbog različitih kaznenih djela ili prekršaja već ranije bio zabranjen ulazak u područje Schengenskog prostora. Kolovođe skupine bili su 31-godišnji Kosovar nastanjen na području Slovenskih Konjica i 31-godišnji državljanin Kosova s područja Maribora. Organizirali su ilegalne transporte iz Kosova do Hrvatske i Slovenije.

Najviše zabilježenih ilegalnih prijelaza koje su organizirali odvijalo se na području policije Kopar, a cijena koju su naplaćivali za ilegalni transport od Kosova do Austrije, Italije ili Švicarske kao ciljnih država iznosila je od 3 do 4 tisuće eura po "glavi" , pa se računa da su u spomenutom razdoblju trajanja istrage stekli nezakonitu imovinsku korist od najmanje 230.000 eura.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Jackal1 24.03.2018.

    Koja je razlika između ogog šverca i šverca domovnica koje su se 90tih na velesajmu prodavale bosancima ?

  • Hrvat1979 24.03.2018.

    Vidi ciptara ostao dosljedan ljakost trinirka bijela,bijele pacoti hlace i sigurno crni remen i krem spicoke 😂

  • 24.03.2018.

    Fali Bosanac

Komentiraj...
Vidi sve komentare