To je to što me zanima!

Za dva govora godišnje Čuljak osim tajnice ima i predstojnika

Potpredsjednici Sabora godišnje na predstojnike potroše 850.000 kuna. Pitanje je zašto im uopće trebaju. Tomislav Čuljak javio se samo dva puta u sabornici
Vidi originalni članak

Od pet potpredsjednika Sabora, njih četvero uz tajnicu ima još i predstojnika kabineta, iako na to nisu obavezni.

Upitno je koliko su predstojnici kabineta potpredsjednicima zbilja potrebni s obzirom na to da su neki od njih i sami prilično neaktivni. Ako je suditi po podacima za 2012. godinu, vodeći u neaktivnosti među potpredsjednicima je Tomislav Čuljak (HDZ), koji je u lipnju postao potpredsjednik Sabora. 

Naime, Predsjedništvo HDZ-a je s te funkcije maknulo Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa te ih zamijenilo Čuljkom i Željkom Reinerom. I dok se Reiner primio posla i tijekom prošle godine u sabornici govorio 91 put, Čuljak se javio tek dva puta. 

Nenad Stazić (SDP), koji jedini od potpredsjednika nema predstojnika kabineta, javio se 41 put, Milorad Batinić (HNS) 12, a Dragica Zgrebec (SDP) 53 puta.

Osim što nije puno govorio na saborskim sjednicama, Čuljak se nije namučio ni izvan sabornice.

- Obavio je niz bilateralnih susreta s veleposlanicima, predstavnicima udruga, građanima i sl. Kao potpredsjednik sudjeluje u radu Predsjedništva - rekli su nam u Čuljkovu uredu i poslali njegove protokolarne obveze, kojih je točno 14. Među njima su uglavnom razne proslave i otvaranja spomenika te dva govora u sabornici. S obzirom na to da su četiri potpredsjednika u uredima zaposlili predstojnike, iz proračuna se za njih uplaćuje više od 850.000 kuna. Je li to potrebno, pitali smo Nenada Stazića.

- Nisam siguran da neću trebati predstojnika kabineta, ali zasad nisam našao nikoga tko bi obavljao tu dužnost - rekao je Stazić koji nije htio biti kritičan prema ostalim kolegama pa je rekao da njima sigurno treba predstojnik. Ipak, drugi zastupnici su nam rekli kako smatraju da predstojnici kabineta nisu potrebni onima manje aktivnima. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • TanjaJurčević 06.02.2014.

    nije važno ko koliko puta govori nego šta govori, evo na pr. vukušić iz laburista baš na svaku temu nešta melje i svima replicira , daj molim te pa ko njega doživljava i on i kajin su totalni primitivci svakom loncu poklopci a postoji i poslovica SVAKOM LONCU POKLOPAC,a to nešta znači

  • mladen hrastinski 21.04.2013.

    oni su svi lopine ito teske kad je bil na vlasti hdz to su napadali svim silama a sad se ponasaju isto kak i oni ake ne jos gorse pa zake vem trebaju ti ljiudi kad i sami nic ne djelate uskrsni tito pa da se tih lopina rijesimo jer nisu za druge po hitnom postupku

  • bljesak-oluja 20.04.2013.

    Čuljka bih trebalo pitati o njegovoj firmi zidar d.o.o vinkovci. koja je dok je bio u saboru u odjelu za sukobe interesa radila škole, dvorane, bolnicu itd. po emnormnim cijenama. Treblo bih ga pitati i u vezi Bonus d.o.o vinkovci. O lovištu u koncesiji. o obrtima i firmama bratiča u Ceriću kraj vinkovaca. Nezna se tko od njih ima veći vozni park a poreze prema državi prijavljeni u minimumu a večina ne plačenih. Auto salon citroen Čuljak iz Ceriča tojota vukovar bratiči. nema građana u vukovarsko-srijemskoj županiji a da nezna tko je najveći magnat u županiji, a zna se da prije rata nisu imali niti 0,01% toga. Mislim da bih uskok i povjernestvo za sukobe interesa imalo tu svašta za istražiti. Čobanković i Slični nisu niti crno pod noktima, koliko je ovaj oprao Hrvatske građane. Ovo je za pametnog dosta da zaključi tko je Tomo Čuljak..

Komentiraj...
Vidi sve komentare