Obavijesti

News

Komentari 65

Za dva govora godišnje Čuljak osim tajnice ima i predstojnika

Za dva govora godišnje Čuljak osim tajnice ima i predstojnika
1

Potpredsjednici Sabora godišnje na predstojnike potroše 850.000 kuna. Pitanje je zašto im uopće trebaju. Tomislav Čuljak javio se samo dva puta u sabornici

VIDEO

Od pet potpredsjednika Sabora, njih četvero uz tajnicu ima još i predstojnika kabineta, iako na to nisu obavezni.

Upitno je koliko su predstojnici kabineta potpredsjednicima zbilja potrebni s obzirom na to da su neki od njih i sami prilično neaktivni. Ako je suditi po podacima za 2012. godinu, vodeći u neaktivnosti među potpredsjednicima je Tomislav Čuljak (HDZ), koji je u lipnju postao potpredsjednik Sabora. 

Naime, Predsjedništvo HDZ-a je s te funkcije maknulo Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa te ih zamijenilo Čuljkom i Željkom Reinerom. I dok se Reiner primio posla i tijekom prošle godine u sabornici govorio 91 put, Čuljak se javio tek dva puta. 

Nenad Stazić (SDP), koji jedini od potpredsjednika nema predstojnika kabineta, javio se 41 put, Milorad Batinić (HNS) 12, a Dragica Zgrebec (SDP) 53 puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim što nije puno govorio na saborskim sjednicama, Čuljak se nije namučio ni izvan sabornice.

- Obavio je niz bilateralnih susreta s veleposlanicima, predstavnicima udruga, građanima i sl. Kao potpredsjednik sudjeluje u radu Predsjedništva - rekli su nam u Čuljkovu uredu i poslali njegove protokolarne obveze, kojih je točno 14. Među njima su uglavnom razne proslave i otvaranja spomenika te dva govora u sabornici. S obzirom na to da su četiri potpredsjednika u uredima zaposlili predstojnike, iz proračuna se za njih uplaćuje više od 850.000 kuna. Je li to potrebno, pitali smo Nenada Stazića.

- Nisam siguran da neću trebati predstojnika kabineta, ali zasad nisam našao nikoga tko bi obavljao tu dužnost - rekao je Stazić koji nije htio biti kritičan prema ostalim kolegama pa je rekao da njima sigurno treba predstojnik. Ipak, drugi zastupnici su nam rekli kako smatraju da predstojnici kabineta nisu potrebni onima manje aktivnima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a