To je to što me zanima!

Za mjeru Vlade od 200.000 kuna došlo je samo 16 zahtjeva

Iako ih je dosad zaprimljeno samo 16, u HZZ-u ističu kako je njihovu Korisničkom centru upućen velik broj upita...
Vidi originalni članak

Za mjere APZ-a za ovu godinu je osigurano 1,02 milijarde kuna, više od trećine ili oko 340 milijuna je predviđeno za potpore za samozapošljavanje.

Prelazak iz faze očuvanja radni mjesta tokom pandemije u fazu kreiranja radnih mjesta Vlada Andreja Plenkovića poduprla je krajem prošle godine i predstavljanjem inovacija u okviru mjera Aktivne politike zapošljavanja, prenosi N1

U pogledu ovogodišnjih novina u sklopu Aktivne politike zapošljavanja najviše pažnje i reakcija izazvalo je upravo povećanje i nadogradnja potpora za samozapošljavanje, i to kroz mjeru Mobilnost radne snage 'Biram Hrvatsku'.

Zamišljena je i predstavljena u prvom redu kao mjera demografske revitalizacije. 

Dodatni iznosi potpora njome su predviđeni s jedne strane za povratnike u Hrvatsku u iznosu od 50.000 kuna, a s druge za pokretanje posla preseljenjem iz urbanih u ruralne odnosno slabije razvijene krajeve Hrvatske u iznosu od 25.000 kuna. 

Vlada je u vezi s time iznijela procjene da bi 'između četiri i četiri i pol tisuće ljudi moglo koristiti tu mjeru u idućem razdoblju'. 

Pritom nije precizirano što točno znači iduće razdoblje, ali prvih nekoliko mjeseci od stupanja na snagu 'Biram Hrvatsku' brojke pokazuju skroman početni odaziv. 

- Do sada je za dodjelu potpore Biram Hrvatsku zaprimljeno 16 zahtjeva, od čega ih je pet riješeno pozitivno, četiri negativno, a sedam zahtjeva još je u obradi - priopćili su iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na čelu s ravnateljem Antom Lončarom.

Iako ih je dosad zaprimljeno samo 16, u HZZ-u ističu kako je njihovu Korisničkom centru upućen velik broj upita.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ursuss 26.04.2022.

    kao i svaki adz plan... samo još gore, a oni se nalapali "troškova i poreza"..tko bi se vrijedan i pošten vratio u zemlju raditi za minimalac....

  • Selo_malo 25.04.2022.

    Ja sam očekivao stampedo....

  • nickkobalt9 25.04.2022.

    hahhaha moš si mislit....

Komentiraj...
Vidi sve komentare