To je to što me zanima!

'Za referendum o autocestama imamo preko 510.000 potpisa'

Ekonomski analitičar Damir Novotny smatra da je inicijativa za referendum politička kampanja te da autoceste zapravo nikad nisu ni bile u hrvatskom vlasništvu
Vidi originalni članak

Jedan od pokretača referendumske inicijative o autocestama, Mijat Stanić, kazao je za Hrvatski radio da su skupili više od 510.000 potpisa građana koji se zalažu za referendum o monetizaciji autocesta. 

Nije se složio s ekonomskim analitičarom Damirom Novotnyjem koji je kazao da je inicijativa još jedna politička kampanja jer sindikati ne odrađuju posao kako bi stvorili povoljnije uvjete za svoje članstvo. 

Novotny je naglasio da autoceste čine veliki dio javnoga duga i smatra da bi bilo dobro da se nađe način da netko otplati dio tog duga, javlja HRT.

Kazao je da nam prijeti stagnacija od 20 godina ukoliko javni dug dođe do 90 posto BDP-a, što je kritična brojka kojoj smo se jako približili. 

- Sam naziv referendumske inicijative "Ne damo naše autoceste" je netočan, jer te ceste nisu nikada bile naše, od početka su financirane tuđim novcem, tuđom štednjom, kazao je Novotny.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • ilmare 31.10.2014.

    Ceste izgrađene tuđim novcem ?? Kaže Novotny.Ima li IŠTA naše ??

  • jo2hn8ny 31.10.2014.

    Problem je što su vas već proglasili protu ustavnim kao i Vukovarce.

  • 31.10.2014.

    Ekonomisti sad zagovaraju monetizaciju, a gdje su bili kad su se bez potrebih analiza i EKONOMSKE OPRAVDANOSTI gradile ceste, kad se zaduživalo i novac krčmio na fikcije a s druge strane su se prodavale banke, naftna industrija željezare... Nikad nisu postupali kao ekonomisti/menadžeri koji će nešto pokreniti, modernizirati već su isključivo prodavali ne gledajuči za kolko i kome...

Komentiraj...
Vidi sve komentare