To je to što me zanima!

Za smrt mladog ročnika Marka Zalovića kriva ljudska greška?

Stručnjaci su rastavili sve bitne vozne sustave u samom tenku, i nisu našli nikakav kvar koji bi mogao biti odgovoran za skretanje s ceste koje je dovelo do tragedije
Vidi originalni članak

Istraga o smrti ročnika Marka Zalovića (21) na vojnom poligonu Gašinci kraj Đakova 14. kolovoza još traje. Ročnik je, podsjetimo, stradao pod kotačima tenka. Dva su se tenka M-84 kobnog jutra vraćala s vježbe kada je jedan od njih nekontrolirano skrenuo. Marko je tada bio u kanalu uz cestu. 

Novi list neslužbeno doznaje kako se radi o ljudskoj pogrešci. Pregledi tenka M-84 nisu pokazali grešku u voznim sustavima. Stručnjaci su rastavili sve bitne vozne sustave u samom tenku, i nisu našli nikakav kvar koji bi mogao biti odgovoran za skretanje s ceste koje je dovelo do tragedije. Još uvijek se ipak obavljaju dodatni pregledi sustava koji nemaju veze sa samom vožnjom, ali koji su mogli utjecati na posadu u spornom trenutku. 

U tenku su u vrijeme nesreće bili profesionalni vojnici među kojima i instruktori. 

MORH do kraja istrage neće izlaziti s detaljima.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • žena 20.08.2013.

    Iskrena sucut obitelji,,a njega neka andjeli cuvaju,,neka mu je laka zemlja

  • pijevac 20.08.2013.

    krivi su ponajviše glavešine,jer se ne smije događati da se oklopna vozila kreću iza vojnika...vozila su trebala biti u kasarni prije povratka vojske ili nakon svih...

  • Ahileja 20.08.2013.

    U vojnim aktivnostima makar se radilo samo o vježbi uvijek se događaju nesretni slučajevi a rizici su veći nego u civilstvu. Sućut obitelji stradalog vojnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare