To je to što me zanima!

Za spolni odnos s mlađima od 16 g. uskoro u zatvor?

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić predložila je da se dobna granica za mogućnost davanja pristanka za spolni odnos povisi s 14 na 16 god.
Vidi originalni članak

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić (na slici) predložila je da se dobna granica za mogućnost davanja pristanka za spolni odnos povisi s 14 na 16 godina. Prihvati li Sabor prijedlog, stariji od 21 godinu neće se smjeti seksati s mlađima od 16 ni ako maloljetnici budu inicirali seks.
Propisana kazna za odnose s mlađima od 14 godina trenutačno je od jedne do osam godina zatvora, a primjenjivala bi se i u slučaju da se dobna granica pomjeri na 16 godina.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ona009 23.04.2009.

    Danas kako je-cura tj klinka koja ima 12 god izgleda koda ima 16 g,ne samo da izgleda starije nego se i oblaci tako...pa sta je djeci..prolazim gradom i nemogu vjerovat...djeco draga mjesto da uzivate u svojim godinama i to najboljim godinama vi vec zelite odrast,a kad odrastet onda ce te reci ko sto mi govorimo..ah da nam je npr 12 god...nemate pojma kako vam je sad lijepo,iskoriostite to a ne odmah...sminkcia,minica i sl...A STO SE TICE ODNOSA-prije 18 god ne,da je takav zakon..jer danas sve vise ima djece koja vec sa 16-17 ostanu u drugom stanju,neko prihvati dijete,nego pobaci a neko i rodi pa ne zeli cut za njega....ZAKON-DO 18

  • Drenovci 23.04.2009.

    Ove isfrustrirane kravetine bi zabranile sex za sve uzraste......

  • vana30 23.04.2009.

    laptopxp-odlicno pitanje bas me to zanima ,pa kud sa svim ciganima onda????

Komentiraj...
Vidi sve komentare