To je to što me zanima!

Zaboravljeni su, a još ih i kradu: Provalili u 3 stana u zgradama s crvenom naljepnicom kod Siska

Zagrebački policajci su u svibnju uhitili dvije djevojke u dobi od 19 i 20 godina prilikom provale u stan oštećen u potresu u centru Zagreba. Vrata su obile, ali ništa nisu ukrale
Vidi originalni članak

Nije mi do štete, nije ona kod mene velika, ali više me zaboljelo srce da netko koristi tako tuđu nevolju i provaljuje u stanove oštećene u potresu, rekao nam je 58-godišnjak iz Siska.

Kako nam je ispričao u telefonskom razgovoru, on je prošlog tjedna u večernjim satima došao do svog stana na Trgu bana Josipa Jelačića u centru Siska. Stan se nalazi u zgradi koja je nakon razornog potresa 29. prosinca prošle godine dobila crvenu naljepnicu.

- Završavao sam seljenje iz jednog u drugi stan i neke stvari su mi nedostajale. Mislim da je bilo oko 21 sat kad sam došao do stana. Dočekala su me razvaljena vrata stana i otvorena vrata lokala u prizemlju. Ne znamo još točno što je sve ukradeno jer nismo uspjeli sve pobrojiti. Vidio sam da nedostaje nešto alata, nova sjekira i tenisice broj 42. To su stvari za koje sam točno znao gdje se nalaze - kaže naš sugovornik. Sve je prijavio policiji.

OČAJ KOD GLINE U kontejneru 6 mjeseci: 'Potres me skoro ubio. Kuća je počela pucati, ne znam kako smo izašli'

- Nadam se da će naći počinitelje i da će dobiti kaznu kakvu zaslužuju. Ja sam zapravo imao sreće jer je polovica mog života bila u lokalu i to sam iselio kad sam čuo da će kuću vjerojatno rušiti. To što meni nedostaje nije bilo neophodno za život. Nažalost, lešinara ima uvijek, i poslije rata ih je bilo... - govori pokradeni Siščanin, koji je nekad imao ugostiteljski obrt.

Kaže kako je obilazio zgradu koliko je stigao jer živi malo dalje, a iako je proglašena neuporabljivom, redovito tamo mete terasu i šiša živicu.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke danas su objavili kako je u proteklih mjesec dana provaljeno u tri stana koja su oštećena potresom. 

- Unazad pet dana nepoznati počinitelj je provalio u dva stana 75-godišnje vlasnice u zgradi koja je nakon potresa proglašena neupotrebljivom. Počinitelj je iz jednog stana demontirao i ukrao ulazna vrata i prozore, dok je iz drugog stana ukrao odjeću, posuđe i druge stvari. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a policija provodi kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja nepoznatog počinitelja - priopćila je sisačka policija.

Tragaju i za lopovom koji je u razdoblju od lipnja do srpnja provalio u stan koji se nalazi u zgradi koja je nakon potresa proglašena neupotrebljivom, također na Trgu bana Josipa Jelačića, iz kojeg nije ništa ukrao. 

BESMISLENI RAČUNI U GLINI Zdenka zbog potresa živi u kontejneru: 'Traže da platim pričuvu, a zgrada je za rušenje'

Početkom srpnja sisačka policija izvijestila je o provali u Osnovnu školu u Ulici kralja Tomislava u Sisku, a tragaju i za provalnikom koji je od 26. lipnja do 2. srpnja provalio u stan 42-godišnjakinje u Ulici Davorina Trstenjaka u Sisku. U oba navrata ništa nije otuđeno. 

Zagrebački policajci su u svibnju uhitili dvije djevojke u dobi od 19 i 20 godina prilikom provale u stan oštećen u potresu u centru Zagreba. Vrata su obile, ali ništa nisu ukrale. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • najiram 10 30.07.2021.

    opet partizani  u  akciji...uspješna obečana  pljačka  po  moši...

  • sitnozubi 30.07.2021.

    45, 91, 2020 isti...

  • skija 30.07.2021.

    Turistice iz Siska🧐🧐

Komentiraj...
Vidi sve komentare