To je to što me zanima!

Zaboravljeni: Supružnici žive sami u gradu već 45 godina

Španjolska: Juan Martin kaže kao je on već želio otići no grad nisu napustili jer njegova supruga Sinforosa Colomer želi ostati tamo gdje je rođena gdje je odrasla
Vidi originalni članak

Juan Martin i Sinforosa Colomer već 45 godina žive sami u malom ruralnom gradu. Grad se nalazi u blizini Valencije, a u njemu je nekada živjelo 200 ljudi. Juan kaže da bi već davno otišao, ali njegova žena ne želi napustiti grad u kojem je rođena i odrasla. 

Screenshot/YouTube/Jungles in Paris

Par koji danas ima 79 odnosno 82 godine se brine za životinje i bavi poljoprivredom. Kratki film Jungles in Parisa prikazuje težak život para. Imali su kćer, ali je ona tragično poginula kada je imala 12 godina. 

Screenshot/YouTube/Jungles in Paris

Grad je prije imao gradonačelnika, policajca, svećenika i učitelja. Grad su ljudi počeli napuštati u vrijeme civilnog rata, a do 1970. svi su otišli osim Juana i Sinforose. Juan je ispričao snimateljima da je suprugu upoznao dok se vraćala s polja i tjerala stoku. Kasnije su plesali u gradu u tavernama gdje su se nekada vikendom održavali plesovi. 

Screenshot/YouTube/Jungles in Paris

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Lalala5 07.11.2015.

    Lipo je dok su skupa,a šta kad jednom dođe dan i jedan od njih ode na drugi svit?Kako će drugi sam? Lipo i tužno!

  • nikluk20 07.11.2015.

    ima toga i ovdje...samo treba malo uložiti i uživati....odhebati politiku i krenuti živjeti...svima bi nam bilo dobro da se maknemo iz grada....

  • murtela 07.11.2015.

    Prvo, u naslovu stoji "napušteno selo", a ne napušteni grad ( prošetajte samo malo dalmatinskom zagorom, našli bi barem 10 pitoresknih sela zaraslih u bršljan i kamen, sa po jednom bakicom od 90 godina i puno interesantnijim životnim pričama).

Komentiraj...
Vidi sve komentare