To je to što me zanima!

Zabranili biskupu ulaz u crkvu, prosvjedovali pred katedralom

Varaždin: Nakon što su više od 400 godina seka Jakopovec i Kaštelanec pripadali župi Varaždinske toplice, biskup Josip Mrzljak pripojio ih je župi Jalžabet
Vidi originalni članak

Mještani Jakopovca i Kaštelanca, njih više od stotinu, u nedjelju su u Varaždinu prosvjedovali protiv crkve i biskupa. Varaždinski biskup Josip Mrzljak početkom siječnja pripojio je ta dva sela župi Jalžabet, nakon što su više od 400 godina pripadala župi Varaždinske toplice. 

Vjernici iz Jakopovca su tad zabranili župniku iz Jalžabeta ulazak u crkvu. Mrzljak smatra da Jakopovec i Kaštelanec administrativno i prometno gravitiraju Jalžabetu pa je pripajanje toj župi opravdano. U Varaždinu su se mještani pojavili s transparentima 'Oprosti mu Bože jer ne zna što čini' i 'Nećemo Jalžabet' te poručili da da će pravdu tražiti i u Vatikanu. Nakon mirnog prosvjeda otišli su na misu u varaždinsku katedralu.  

Idi na 24sata

Komentari 26

  • policajac 23.01.2011.

    kako me živciraju nepismeni ljudi,pa jer tko provjeri taj članak prije nego što ga objavi...?pročita barem i uoči pogreške??????????

  • marko1naj 23.01.2011.

    hahahhaha :D glupi kršćani....

  • justme_1 23.01.2011.

    Dijete jedno nemas ti pojma. Pricas gluposti... Svoje misljenje ili to u sta ti vjerujes ili ako si clan neke sekte cuvaj za sebe jer bas nekog briga sto ti mislis.Svatko neka vjeruje u ono sto misli da je najbolje za njega... Toliko. Pozdrav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare