To je to što me zanima!

Zabranili su kočiju: Jovanović je propustio kraljevsku vožnju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zlatko Habric (57) iz Zagreba nema Audi, ali zato vozi 200 godina staru kraljevsku kočiju. Voljan je povesti i ministra Jovanovića u kraljevsku vožnju Gornjim gradom
Vidi originalni članak

Zlatko Habric (57) iz Zagreba nema Audi, ali zato vozi 200 godina staru kraljevsku kočiju s najmodernijom opremom.

- Vozio sam mnoge političare i estradne zvijezde pa sam bio voljan povesti i ministra Jovanovića u kraljevsku vožnju Gornjim gradom. Ne zna što propušta - rekao je nasmijano Habric, koji kad ne radi u pošti, gradom vozi turiste za Turističku zajednicu Zagreba.

Kad je zahtjev došao do Ravnateljstva policije, iznenađenje je stopirano

Kočija je trebala biti iznenađenje ministru Jovanoviću ispred Vlade koji se prije afere Audi uzrujao na pitanje o skupim automobilima uzvrativši novinaru: “A što biste vi, da se vozim kočijom?”. Sutradan se ispričao. Habric, koji vozi unikatnu kočiju i jedini je u Zagrebu, to mu nije zamjerio. Štoviše, bio je voljan ministru omogućiti da osjeti prednosti vožnje najstarijim prijevoznim sredstvom. Zapelo je na dozvolama. Naime, Grad nam je u rekordnom roku izdao suglasnost, ali kad je zahtjev došao do Ravnateljstva policije, iznenađenje je stopirano.

Dnevno ljeti zove do 20 turista

Kažu da zbog posebne regulacije prometa Gornjim gradom ne mogu udovoljiti našem zahtjevu. Habric je kočiju i ljubav prema konjima naslijedio od oca. Ima pet lipicanaca i jednog ponija, koji ima svoju malu kočiju koju je Habric sam izradio.

- Velika je potražnja za vožnjom kočijom po Zagrebu. Dnevno ljeti zove do 20 turista.

Problem je što nema godišnje dozvole pa za svaku vožnju nekoliko tjedana unaprijed moram slati zahtjeve - objasnio je.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Anamarija Mlačak novinarka 22.02.2014.

    Vožnja kočijom uistinu je kraljevska vožnja :)) Nisam Jovanović, ali sam se umjeto njega provozala. Preporučam u svakom slučaju!

  • ćazim_1 22.02.2014.

    Gospodine Hrabrić jeste li razgovarali sa svojim konjima o toj vašoj ideji i bili oni na to pristali. Ili se pak konje ništa ne pita.

  • Delminium_1 22.02.2014.

    Sanjao sam da kočiju povuku Milanović i Jovanović a u kočiji d asjede Linić, Mercel i Opačićka i krenu Sanaderu u posjetu. Nadam se da zbog sna neću završit na psihijatriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare