To je to što me zanima!

Zadar kupuje auto od 340.000 kn, kažu da im treba za goste

Bože mili, kako se jedva čeka da se digne hajka. Sudeći prema ovim sitnicama, čini mi se kao da živimo u društvu u kojemu nije sve u redu, kaže Zvonimir Vrančić
Vidi originalni članak

Tek što je ministar zaštite okoliša Zmajlović spriječio nabavku skupog automobila za šeficu Nacionalnog parka Plitvička jezera, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić raspisao je natječaj za kupnju auta od 340.000 kuna.

Detekcija umora vozača, sjedala u kombinaciji alcantara koža, ksenonska svjetla i sportski ovjes dio su opreme automobila za kojim traga Zadar. Iz ureda gradonačelnika kažu da im auto treba za goste i duga putovanja.

- Bože mili, kako se jedva čeka da se digne hajka. Sudeći prema ovim sitnicama, čini mi se kao da živimo u društvu u kojemu nije sve u redu - rekao je Vrančić i dodao kako su do sada imali Audi star deset godina, na čije su održavanje trošili 120.000 kuna, te da im je novi automobil prijeko potreban.

- Odolijevao sam, ali jednostavno taj je auto došao do kraja i nije više u voznom stanju - kaže prvi čovjek Zadra, koji grad vodi tri i pol godine.

Smatra da auto koji traže nije luksuzni nego srednje klase.

- Meni su rekli vozači da obavezno mora imati pogon na sva četiri kotača, što bitno povećava cijenu, jer je to važno zbog sigurnosti u zimskim uvjetima. Taj će automobil gotovo svaki dan biti na relaciji Zadar-Zagreb. Iz istog razloga smo se odlučili i za sportski ovjes. Sve ovo ostalo, kako mi kažu, spada u standardnu opremu - pravda se Vrančić.

Najviše se, dodaje, brine za život vozača.

- Dao sam nalog da se kupi vozilo srednje klase kako na kraju ne bih bio odgovaran za život vozača - zaključio je Zvonimir Vrančić.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • Pravo Prevaren 16.11.2012.

    Pješke ili još bolje puzati do posla to je za vas prikladno nakon ovih nebuloza....... storniraj nabavu stari pr..nja.......!!!!!!!!!!!!!

  • KrešimirJurilj 16.11.2012.

    Ma koji to audi sstar 10 godina nije u voznom stanju, da mi je znati. sve osim 4WD za sluzbenu osobu ne treba. Koji ce mu kurac sportsko podvozje, xenon, koža itd. ?

  • 16.11.2012.

    Kupite Volvo XC70 4x4 star par godina za 10.000 Eura i vozit će i vas i vaše nasljednike i njihove nasljednike bez problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare