To je to što me zanima!

Zadar: Sude mu za ratni zločin protiv stanovništva

Nedeljku Jankoviću (37) je počelo suđenje na Županijskom sudu u Zadru. Tužiteljstvo ga tereti za ratni zločin protiv civilnoga stanovništva 1991.
Vidi originalni članak

Nedeljku Janković (37) iz Bajine Bašte u Srbiji u četvrtak je počelo suđenje na Županijskom sudu Zadru. Tužiteljstvo ga tereti za ratni zločin protiv civilnoga stanovništva tijekom listopada i studenoga 1991. na području Zemunika Gornjeg i Jagodnje Donje. Janković je uhićen u Sloveniji prije dvije godine po tjeralici Županijskoga suda u Zadru, a hrvatskom pravosuđu je izručen u travnju prošle godine, otkada se nalazi u pritvoru. Suđenje će pratiti predstavnici brojnih međunarodnih i nevladinih institucija te nekoliko veleposlanika.
Janković je u vrijeme zločina bio ročnik JNA. On je već odležao dvije godine u Valjevu jer ga je sud u Banja Luci osudio na dvije godine zbog razbojništva, uništavanja tuđih stvari i ugrožavanja sigurnosti. Na suđenju u četvrtak u Zadru nitko nije imao saznanja da bi on bio počinitelj djela za koja ga se tereti, a jedna svjedokinja tih događa ga nije mogla prepoznati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Determinator 11.02.2010.

    Taman je bio punoljetan u vrijeme kada je radio pizdarije. Da bar najebe kako bi i trebao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare