To je to što me zanima!

Zadar zatvara sve restorane i kafiće, dućani rade do 18 sati

Obustavlja se daljnji rad svih restorana i kafića, odnosno svih ugostiteljskih objekata osim pučkih kuhinja i dostave hrane. Gase se i uslužne djelatnosti u kojima postoji bliski kontakt
Vidi originalni članak

Zadarski Stožer za civilnu zaštitu donio je nove mjere kako bi spriječio dolazak i eventualno daljnje širenje korona virusa na području Zadra.

Tim mjerama obustavlja se daljnji rad svih restorana i kafića, odnosno svih ugostiteljskih objekata osim pučkih kuhinja i dostave hrane. Uz to, obustavlja se i rad kina, muzeja, kazališta i knjižnica.

TRAŽE RIGOROZNE MJERE Stožer u Zagrebu: Zatvorite kafiće! Prijedlog zasad odbijen

Za vrijeme epidemije gase se i fitness centri, dvorane, kao i uslužne djelatnosti u kojima postoji bliski kontakt poput frizera, brijačnica, kozmetičara, pedikera i slično. Gase se i plesne škole, dječje radionice i slične grupne aktivnosti.

Trgovine i dalje rade, no po promijenjenom radnom vremenu. Od utorka će raditi do najkasnije 18 sati, a morat će se pridržavati svih protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Odluka ostaje na snazi do opoziva.

Sve više sličnih mjera poduzima se i u ostalim gradovima. Rijeka je uvela određene promjene u javni prijevoz poput obustave kontrole karata i ukidanje ulaska na prva vrata, a te mjere traži i zagrebački Sindikat vozača. Mjere obustave rada ugostiteljskih objekata tražio je i zagrebački Stožer za civilnu zaštitu, no one nisu odobrene. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nottonightjosephine 17.03.2020.

    Znaci oba restorana i sva tri kafica?

  • TheLostOne 16.03.2020.

    Ali ako trgovine rade manje, to znači da će bit veće gužve i time povećat rizik od širenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare