To je to što me zanima!

Zadarski Stožer: Imamo dvoje novozaraženih, a ukupno 63

U Zadarskoj županiji do petka je korona virusom zaraženo 63 ljudi. U zadarskoj je bolnici devet pacijenata, a troje je na respiratoru. Tržnice su proradile...
Vidi originalni članak

Prijenos konferencije pratite ovdje: 

- U Zadarskoj županiji imamo još dvoje oboljelih pa je to sad ukupno 63. U zadarskoj je bolnici devet pacijenata, a troje je na respiratoru. U biogradskoj bolnici je sedmero pacijenata, a četvero je otpušteno, rečeno je na početku konferencije. 

Od 63 oboljelih, 43 ih je vezano uz ortopedsku bolnicu u Biogradu. Trenutno je 611 ljudi u samoizolaciji, 1615 ih je izašlo, a od jučer su stavljene nove 48 osobe u samoizolaciju.

Na konferenciji su apelirali na građane da ne pale vatru na otvorenome jer je u zadarskoj županiji u protekla 24 sata buknulo sedam požara. 

Rast broja zaraženih i dalje je kontroliran, zahvaljujući građanima koji se odgovorno ponašaju. 

- Dolazi Uskrs. Iako je lijepo vrijeme, iako su proradile tržnice, iako rade trgovine, nemojte se grupirati. Također, nemojte slaviti Uskrs s prijateljima ili rodbinom. Ostanite doma i čestitajte im putem telefona. 

Što se tiče slučaja biogradske bolnice, epidemiolog dr. Medić je rekao da je dobro to što se reagiralo odmah i što su zaposlenici poslani u samoizolaciju. Po povratku su ih testirali i tako detektirali sedmero oboljelih. 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 10.04.2020.

    Pogledajte rtl vijesti od 4.1.19., vidjet cete kakva je situacija s gripom. Pune bolnice, manjak respiratora, zabrana posjeta u kbc dubravi a ocekivalo se da ce trajat gripa jos dva mjeseca. Na vrhuncu kaze po tisucu oboljelih tjedno. Tada je bio neki drugi doktor glavni za sezonsku gripu cini mi se. Sada tog covjeka nema nigdje?

  • gong3plus 10.04.2020.

    siluju sa ovim uniformama da to nije normalno....

  • iopetredom 10.04.2020.

    Haha vidi ovih punoglavaca sto su se zaigrali, svaki zaseok ima serifa i10 pomocnika na jaslama od po dvajsiljada kuna na mjesec. HR je tamoo gdje je upravo radi toga, mita korupcije nepotizma i hdz lopova

Komentiraj...
Vidi sve komentare