News

Komentari 3

Zadarski Stožer: Imamo dvoje novozaraženih, a ukupno 63

Zadarski Stožer: Imamo dvoje novozaraženih, a ukupno 63

U Zadarskoj županiji do petka je korona virusom zaraženo 63 ljudi. U zadarskoj je bolnici devet pacijenata, a troje je na respiratoru. Tržnice su proradile...

Prijenos konferencije pratite ovdje: 

- U Zadarskoj županiji imamo još dvoje oboljelih pa je to sad ukupno 63. U zadarskoj je bolnici devet pacijenata, a troje je na respiratoru. U biogradskoj bolnici je sedmero pacijenata, a četvero je otpušteno, rečeno je na početku konferencije. 

Od 63 oboljelih, 43 ih je vezano uz ortopedsku bolnicu u Biogradu. Trenutno je 611 ljudi u samoizolaciji, 1615 ih je izašlo, a od jučer su stavljene nove 48 osobe u samoizolaciju.

Na konferenciji su apelirali na građane da ne pale vatru na otvorenome jer je u zadarskoj županiji u protekla 24 sata buknulo sedam požara. 

Rast broja zaraženih i dalje je kontroliran, zahvaljujući građanima koji se odgovorno ponašaju. 

- Dolazi Uskrs. Iako je lijepo vrijeme, iako su proradile tržnice, iako rade trgovine, nemojte se grupirati. Također, nemojte slaviti Uskrs s prijateljima ili rodbinom. Ostanite doma i čestitajte im putem telefona. 

Što se tiče slučaja biogradske bolnice, epidemiolog dr. Medić je rekao da je dobro to što se reagiralo odmah i što su zaposlenici poslani u samoizolaciju. Po povratku su ih testirali i tako detektirali sedmero oboljelih. 

 

Najčitaniji članci