To je to što me zanima!

'Zadnju plaću nećemo ni dobiti. Bila je minimalac, ali nekima sve. Nas 172 ostaje bez posla'

Tvrtka je otišla u stečaj, radi tek nekoliko djelatnica, jer posla nema, a zadnju plaću neće dobiti jer im se nema otkud ta plaća isplatiti
Vidi originalni članak

Tvornica košulja Orljava u Požegi otišla je u stečaj,a radnicama sada preostaje jedino burza rada. Razočarane su, neke od njih tamo rade i 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO Orljava ide u stečaj

- Žao nam je što država nije našla način da spasi još jedinu hrvatsku tekstilnu tvrtku koja je postojala. Više puta smo im se javljali jer smo osjetili da nešto u našoj firmi ne štima. Ostali smo bez tri plaće. Iako je plaća bila minimalac, nekima je i to puno značilo. Primili su nas tek kad smo došli na Markov trg - priča Mirela Bonić, sindikalna povjerenica.

Obećali su im svašta, strateškog partnera i pomoć, no nakon sastanka im se više nitko nije javio.

Tvrtka je otišla u stečaj, radi tek nekoliko djelatnica, jer posla nema, a zadnju plaću neće dobiti jer im se nema otkud ta plaća isplatiti. Na cesti ostaje 170 djelatnica, a njih 20-ak završava unaprijed dogovorene poslove koji bi trebali biti gotovi do 22. kolovoza. Ne nađe li se dotad neko rješenje, sve one ostaju bez posla.

Idi na 24sata

Komentari 271

  • Monoma 14.08.2021.

    Evo posla na moru samo dođite,traže se kuharice,konobarice,spremačice plača vrhunska.

  • roundtrain 14.08.2021.

    Nažalost, nitko ne plače za radnicima bez posla koji su prije popušili u ovoj smrdljivoj, lopovskoj državi sa gnjusnim političarima. Kuka se tek kada siromaštvo zakuca na vlastita vrata.

  • 13.08.2021.

    di ste bile dok su druge firme upropaštavane..mislile ste neće Vas sve će zapamtite jedino u tome su dobri

Komentiraj...
Vidi sve komentare