To je to što me zanima!

Zadranin ulovio lignju od čak 1,3 kg: 'Još mi se tresu ruke...'

Imam i brod, ali nemam vremena toliko da svaki put idem na more. Ovako dok čekam ženu bacim štap za svoj gušt - rekao je Jurica i nadodao kako lignju kapitalku nije bilo lako dignuti.
Vidi originalni članak

Big squid, wow!, uzvikivalo je troje britanskih turista kad su vidjeli ulov Jurice Rumore (40). Lignja od 1,30 kg ulovljena u Jazinama pravi je raritet, ali tu priča ne prestaje. Samo sat vremena prije na istom mjestu ulovio je lignju od kilu i 10!

Ooo, bome svaka čast, govorili su domaći koji su se u sekunda okupili oko ribolovca kako bi mu čestitali.

- Ma u totalnoj sam ekstazi, još mi se ruke tresu - kazao nam je Jurica kojem smo na licu mjesta čestitali na velikom ulovu.

- Došao sam vidjeti ima li možda brancina, ali ovome se nisam nadao, kaže Jurica čija je žena u tom trenutku došla s posla i veselju nije bilo kraja.

Podrijetlom sa Paga, ovaj Zadranin lovi ribu od svoje sedme godine. Kad ide po suprugu koja do 20 sati u centru grada, na Poluotoku, krene sat i pol do dva ranije, stane uz kraj na mjestu gdje je nekad pristajao trajekt i baci štap i skosavicu.

- Imam i brod, ali nemam vremena toliko da svaki put idem na more. Ovako dok čekam ženu bacim štap za svoj gušt - rekao je Jurica i nadodao kako lignju kapitalku nije bilo lako dignuti. 

- Prvo sam mislio da mi se udica zakačila za dno, vidio sam odmah da je teško vući, ali onda se počela micati, vidio sam da štap 'pumpa' pa sam se i ja prilagodio. Veliku lignju treba vući polako, a ova se ulovila za krak pa je bilo malo teže. I nisam imao opravu, ostala mi je u autu pa mi je drugi ribar pomogao da je izvučem. Toliko o tome da sam se nadao lignju dignuti - kaže Jurica kroz smijeh.

Supruga Antonia krajem mjeseca slavi rođendan pa ulov nije mogao doći u bolje vrijeme. Na taj dan obje lignje spremit će pod pekom, s krumpirima.

- Imamo konobu gdje se uvijek skupljamo, nas pet parova, obično sve što ulovim završi tamo, na gradelama ili pod pekom. Tako će biti i ovaj put, jedva čekam - kaže Jurica.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • nori 🖖 10.03.2020.

    Žilavo ko zimska guma

  • vidum 09.03.2020.

    Hercegovac uvijek sprema hobotnicu ispod peke skupa s janjetinom. Dok jede janjetinu, hobotnicu stavi sa strane, da se muhe na nju kupe.

  • 09.03.2020.

    Zar nije u lukama zabranjen sportski ribolov?

Komentiraj...
Vidi sve komentare