To je to što me zanima!

Zadravec ostaje u Vinogradskoj, Vatavuk poručio: Idućeg tjedna ću donijeti odgovarajuću odluku

Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke, poručio je
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za unutarnji nadzor sastalo se u srijedu, na dan kad je Vatavuk imenovan novim v.d. ravnatelja. Tema njihova sastanka bila je upravo prof. dr. Zadravec, odnosno pismo šesnaestorice djelatnika Zavoda za radiologiju koji su je u tom pismu optužili za mobbing.

POGLEDAJTE VIDEO

- Ta je odluka isključivo na ravnatelju. I do sada je nju ravnatelj mogao razriješiti ako smatra da treba - rekao je za Večernji list Tomislav Dulibić, predsjednik upravnog vijeća KBC-a i dodao kako upravno vijeće po Statutu jedino može rješavati žalbu u drugom stupnju. Ravnatelj, u ovom slučaju v. d., pri donošenju odluke može i ne mora uvažiti mišljenje Povjerenstva za unutarnji nadzor i Radničkog vijeća. Može i raspustiti Povjerenstvo.

Priopćenje KBC-a Sestre milosrdnice prenosimo u cijelosti: 

Svim pacijentima u KBC Sestre milosrdnice osigurano je redovito pružanje medicinskih usluga, sustav funkcionira, a v.d. ravnatelja intenzivno razgovara sa svim voditeljima ključnih odjela s ciljem rješavanja akutnih problema.

- Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice - izjavio je novoimenovani v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice izv. prof. dr. Zoran Vatavuk naglašavajući da je od trenutka imenovanja na tu dužnost intenzivno vodio razgovore sa svim voditeljima ključnih odjela kako bi se pronalazila organizacijska i kadrovska rješenja koja jamče da će svaki pacijent dobiti na vrijeme potrebnu skrb i zahvat.

V.D. RAVNATELJ VINOGRADSKE Beroš o Vatavuku: Idealan je izbor u ovom ključnom trenutku

Radi se na osiguranju dovoljnog broj radiologa u skladu s potrebama bolnice na sve tri lokacije, te usklađuje organizacija rada koja treba omogućiti pacijentima usluge na vrijeme, posebno onkološkim i drugim pacijentima s težim oblicima bolesti.

- Najvažnije je da smo u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti, jer to dokazuje i našu snagu i odgovornost najvećeg broja zaposlenika. Posvećeni smo svojim primarnim ciljevima - pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda naše bolnice koja je stjecana desetljećima. Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije - ističe dr. Vatavuk.

OCJENE VLADE Plenki prima udarce, a ministri se bave izborima: Tko zaslužuje jedinicu, a tko mršavu 'trojku'

Tijekom sljedećeg tjedna bit će nastavljeni razgovori u svim odjelima bolnice u kojima će se zajedničkim naporima nastojati pronaći rješenja za neke od problema koji su doveli do nezadovoljstva dijela zaposlenika, ali i zabrinutosti pacijenata.

- Nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer smo u ovih nekoliko dana pokazali da možemo odgovorno upravljati i bolnicom i svim procesima u njoj. Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranju optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike - kaže v.d. ravnatelja i ističe da je njegov zadatak pripremiti KBC Sestre milosrdnice za skorašnji izbor ravnatelja ustanove.

ZORAN VATAVUK NA ČELU BOLNICE Zadravec htjela voditi bolnicu, a odabrali su njega: Tko je novi privremeni šef Vinogradske?

- Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke s skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan - naglašava dr. Zoran Vatavuk ujedno se očitujući o mnogobrojnim upitima medija o tijeku rješavanja problema i otvorenih pitanja u KBC Sestre milosrdnice. 

Idi na 24sata

Komentari 109

  • mljet2202 15.05.2021.

    Kako liječnici i sestre, cijeli sustav svih medicinskih ustanova može biti u privatnom interesu - Vidi Zakon o radu: 13. ZABRANA NATJECANJA RADNIKA S POSLODAVCEM Zakonska zabrana natjecanja Članak 101. (1) Radnik ne smije bez odobrenja poslodavca, za svoj ili tuđi račun, sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac (zakonska zabrana natjecanja). (2) Ako radnik postupi protivno zabrani iz stavka 1. ovoga članka, poslodavac može od radnika tražiti naknadu pretrpljene štete ili može tražiti da se sklopljeni posao smatra sklopljenim za njegov račun, odnosno da mu radnik preda zaradu ostvarenu iz takvoga posla ili da na njega prenese potraživanje zarade iz takvoga posla. (3) Pravo poslodavca iz stavka 2. ovoga članka prestaje u roku tri mjeseca od dana kada je poslodavac saznao za sklapanje posla, odnosno pet godina od dana sklapanja posla. (4) Ako je u vrijeme zasnivanja radnog odnosa poslodavac znao da se radnik bavi obavljanjem određenih poslova, a nije od njega zahtijevao da se prestane time baviti, smatra se da je radniku dao odobrenje za bavljenje takvim poslovima. (5) Poslodavac može odobrenje iz stavka 1., odnosno stavka 4. ovoga članka opozvati, poštujući pri tome propisani ili ugovoreni rok za otkaz ugovora o radu. Očigledna je istina da se za sve NE-odnosi bilo koji aspekt zakona. A vitar puše

  • Aždaja 15.05.2021.

    Moze li njonjo narodu objasniti kako si mimo službenog pocetka rada nove MR na KBC ZAGREB isao na snimanje te šupljine na ramenima u pratnji svoje supruge koja je djelatnica iste te ustanove.Znaci prvi si kojem je ugrađeno snimanje na najnovijoj MR dok jos nije bila sluzbeno pustena u rad.Ja i tvoja supruga smo cakulali u hodniku dok si se ti snimao.

  • smrekovaca 14.05.2021.

    zadravec uličarka

Komentiraj...
Vidi sve komentare