To je to što me zanima!

Zadravec: 'Zadala mi je udarac u ruku, ostala sam zatečena'

Zadravec je u prioćenju iznijela i svoje viđenje događaja jer smatra da je proteklih dana o tome u medijima iznesen niz neistina, kao i o njezinu privatnom i poslovnom životu...
Vidi originalni članak

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec u subotu je ustvrdila da "postoje nezakonitosti u istrazi bolničkog povjerenstva" koje istražuje okolnosti ovotjednog okršaja u toj bolnici te je istaknula da bi zbog toga dosadašnja istraga mogla biti poništena.

Riječ je o bolničkom povjerenstvu za unutarnji nadzor koje istražuje okolnosti sukoba prof. Zadravec i voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda Mije Primorac, a zbog čega je intervenirala i policija. Izvješće bolničkog povjerenstva očekuje se u ponedjeljak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Moj odvjetnički tim vrlo ozbiljno razmatra mogućnost poništenja dosada provedenog postupka pred povjerenstvom iz razloga što je on vođen na posve nezakonit način, bez službenog pozivanja sudionika,  bez istovremenog pisanja i potpisivanja zapisnika i zbog posve nepotrebnog traženja pisanih očitovanja onih koji su dali usmeni iskaz, a u strahu su da bi nezakonito postupanje moglo kulminirati apsurdnim zahtjevom da se zapisnici potpisuju s odmakom od par dana od provedenog saslušanja", napisala je dr. Zadravec u priopćenju.

Na taj način je reagirala na rad povjerenstva koje bi, u skladu sa statutom bolnice, trebalo ispitati stvarne okolnosti okršaja koji se u srijedu ujutro u dogodio toj bolnici.

Izvijestila je da je osobno, i usmeno i pismeno, više puta tražila da joj se dostavi dokumentacija potrebna u pripremi zaštite njezinih  radnih prava, uključujući i Pravilnik o Povjerenstvu za unutarnji nadzor i kontrolu KBC Sestre milosrdnice, a od nadležnih, kako je dodala, nije dobila ništa.

Izrazila je sumnju da KBC uopće ima taj pravilnik jer bi, kako je rekla, trebao biti javno objavljen što nije, a što je sve suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

U priopćenju je iznijela i svoje viđenje događaja jer smatra da je proteklih dana o tome u medijima iznesen niz neistina, kao i o njezinu privatnom i poslovnom životu.

"Jutarnji list" u petak je objavio da su Povjerenstvu za unutarnji nadzor KBC-a Sestre Milosrdnice svjedoci navodno ispričali kako je Dijana Zadravec prva nasrnula na Miju Primorac i izbila joj mobitel iz ruke, nakon čega ju je ova odgurnula, da bi Zadravec uzvratila odgurivanjem i grebanjem. Kao motiv napada navodi se  europski projekt o edukaciji za kupnju magneta 3 Tesla, kojeg je dobila Zadravec, a Primorac poništila zbog proceduralnih pogrešaka.

INCIDENT U VINOGRADSKOJ Sukob Plenkovićeve miljenice: 'Ona stalno viče i urla na ljude'

Zadravec u priopćenju pak navodi da se nije dogodilo "faktički ništa" odnosno  "da je na sastanak pozvala djelatnike koji nisu izvršili jako važan zadatak vezan rokom, a bitan za projekt Radiološki edukacijski centar (propustili su u roku objaviti Odluku)".

"Dok su se dvojica djelatnika ispričali zbog neizvršenja zadatka, Primorac je počela meni verbalno oponirati i pri tom izvadila mobitel kako bi sve to snimila što ja nisam htjela dopustiti. U tom smislu sam krenula uzeti njezin mobitel iz ruke kojom prilikom je ona meni zadala udarac u ruku, a ja sam ostala zatečena i u nevjerici", napisala je te ustvrdila kako nije bilo nikakvog  fizičkog kontakta, a pogotovo da Primorac nije udarila ili ogrebala, kako pišu mediji. 

Dodala je i kako je "Primorac napustila prostoriju i odjurila ravnatelju, a koliko zna, nakon toga liječniku te istovremeno pozvala policiju i novinare".

S obzirom na dosadašnji tijek i praćenje medija, dr. Zadravec u priopćenju je istaknula da je bila prisiljena u cijelu ovu "minornu nezgodnu situaciju "uključiti i odvjetnički tim Rabar Visković koji će potražiti pravnu zadovoljštinu na sudu od svih subjekata, medija koji objavljuju neistine i ostalih sudionika koji su učinili štetu njezinom ugledu, liku, djelu, radu, kako stručnom tako i privatnom.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • navigator 22.12.2019.

    Krivo joj zbog snimanja. A sve je potvrdila kad je prisutnima u sobi rekla da će ih sve srediti ako ne svjedoče za nju

  • matalan 22.12.2019.

    Babac sa fiskalima iz pakla isceprkala da nema pravilnika i da moze premlacivati suradnicu...ukratko Hadezenjare uvijek u depu imaju proceduralnu grjsku..a Nobilo noga jer bandoljerosu treba lova EU za zicaru.

  • hr-expert 21.12.2019.

    I kad je Zadravec pitala Primorac gdje je njen dio kolača od nabave, zločesta Primorac je izvadila mob da to snimi. Pa nije uredu. Moraju se svi ugraditi.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare