Obavijesti

News

Komentari 67

Zadravec: 'Zadala mi je udarac u ruku, ostala sam zatečena'

Zadravec: 'Zadala mi je udarac u ruku, ostala sam zatečena'

Zadravec je u prioćenju iznijela i svoje viđenje događaja jer smatra da je proteklih dana o tome u medijima iznesen niz neistina, kao i o njezinu privatnom i poslovnom životu...

VIDEO

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec u subotu je ustvrdila da "postoje nezakonitosti u istrazi bolničkog povjerenstva" koje istražuje okolnosti ovotjednog okršaja u toj bolnici te je istaknula da bi zbog toga dosadašnja istraga mogla biti poništena.

Riječ je o bolničkom povjerenstvu za unutarnji nadzor koje istražuje okolnosti sukoba prof. Zadravec i voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda Mije Primorac, a zbog čega je intervenirala i policija. Izvješće bolničkog povjerenstva očekuje se u ponedjeljak.

Pokretanje videa...

01:23

"Moj odvjetnički tim vrlo ozbiljno razmatra mogućnost poništenja dosada provedenog postupka pred povjerenstvom iz razloga što je on vođen na posve nezakonit način, bez službenog pozivanja sudionika,  bez istovremenog pisanja i potpisivanja zapisnika i zbog posve nepotrebnog traženja pisanih očitovanja onih koji su dali usmeni iskaz, a u strahu su da bi nezakonito postupanje moglo kulminirati apsurdnim zahtjevom da se zapisnici potpisuju s odmakom od par dana od provedenog saslušanja", napisala je dr. Zadravec u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na taj način je reagirala na rad povjerenstva koje bi, u skladu sa statutom bolnice, trebalo ispitati stvarne okolnosti okršaja koji se u srijedu ujutro u dogodio toj bolnici.

Izvijestila je da je osobno, i usmeno i pismeno, više puta tražila da joj se dostavi dokumentacija potrebna u pripremi zaštite njezinih  radnih prava, uključujući i Pravilnik o Povjerenstvu za unutarnji nadzor i kontrolu KBC Sestre milosrdnice, a od nadležnih, kako je dodala, nije dobila ništa.

Izrazila je sumnju da KBC uopće ima taj pravilnik jer bi, kako je rekla, trebao biti javno objavljen što nije, a što je sve suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

U priopćenju je iznijela i svoje viđenje događaja jer smatra da je proteklih dana o tome u medijima iznesen niz neistina, kao i o njezinu privatnom i poslovnom životu.

"Jutarnji list" u petak je objavio da su Povjerenstvu za unutarnji nadzor KBC-a Sestre Milosrdnice svjedoci navodno ispričali kako je Dijana Zadravec prva nasrnula na Miju Primorac i izbila joj mobitel iz ruke, nakon čega ju je ova odgurnula, da bi Zadravec uzvratila odgurivanjem i grebanjem. Kao motiv napada navodi se  europski projekt o edukaciji za kupnju magneta 3 Tesla, kojeg je dobila Zadravec, a Primorac poništila zbog proceduralnih pogrešaka.

Sukob Plenkovićeve miljenice: 'Ona stalno viče i urla na ljude'
Sukob Plenkovićeve miljenice: 'Ona stalno viče i urla na ljude'

Zadravec u priopćenju pak navodi da se nije dogodilo "faktički ništa" odnosno  "da je na sastanak pozvala djelatnike koji nisu izvršili jako važan zadatak vezan rokom, a bitan za projekt Radiološki edukacijski centar (propustili su u roku objaviti Odluku)".

"Dok su se dvojica djelatnika ispričali zbog neizvršenja zadatka, Primorac je počela meni verbalno oponirati i pri tom izvadila mobitel kako bi sve to snimila što ja nisam htjela dopustiti. U tom smislu sam krenula uzeti njezin mobitel iz ruke kojom prilikom je ona meni zadala udarac u ruku, a ja sam ostala zatečena i u nevjerici", napisala je te ustvrdila kako nije bilo nikakvog  fizičkog kontakta, a pogotovo da Primorac nije udarila ili ogrebala, kako pišu mediji. 

Dodala je i kako je "Primorac napustila prostoriju i odjurila ravnatelju, a koliko zna, nakon toga liječniku te istovremeno pozvala policiju i novinare".

S obzirom na dosadašnji tijek i praćenje medija, dr. Zadravec u priopćenju je istaknula da je bila prisiljena u cijelu ovu "minornu nezgodnu situaciju "uključiti i odvjetnički tim Rabar Visković koji će potražiti pravnu zadovoljštinu na sudu od svih subjekata, medija koji objavljuju neistine i ostalih sudionika koji su učinili štetu njezinom ugledu, liku, djelu, radu, kako stručnom tako i privatnom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a