To je to što me zanima!

Uskok istražuje: Bivši policijski načelnik odavao obiteljskom nasilniku informacije iz istrage?

Uskok vjeruje da je načelnik jedne policijske postaje u Zagrebu tražio od policijske službenice da mu podnosi izvješće o istrazi, koje je on onda prosljeđivao poznaniku. Zatražio je od nje i da ne digne kaznenu prijavu
Vidi originalni članak

Uskok je pokrenuo istragu protiv bivšeg policijskog načelnika iz Zagreba zbog sumnje da je od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine odavao poznaniku (65) informacije iz kriminalističkog istraživanja kojeg je protiv poznanika vodila policijska službenica podređena načelniku. Kako doznaje N1, istraga je pokrenuta zbog obiteljskog nasilja. Sumnja se da je bivši načelnik zlouporabio položaj i ovlast, a poznanika se istražuje zbog poticanje na zloporabu položaja i ovlasti. 

- Osnovano se sumnja da je I. okr., od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine, kao tadašnji načelnik jedne policijske postaje u Zagrebu, na traženje II. okr., od policijske službenice koja je provodila kriminalističko istraživanje protiv II. okr., zatražio da ga izravno obavještava o svim prikupljenim podacima te omogućio II. okr. da se upozna sa svim fazama i rezultatima policijskog postupanja tijekom izvida i to prije njegovog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika,a sve s ciljem da II. okr. pogoduje olakšavanjem procesnog položaja kao osumnjičenika u kaznenom predmetu u kojem je policijska postaja provodila izvide - stoji u priopćenju.

Nakon što je istraga završila, tražio je od policijske službenice kojoj je bio šef da o rezultatima istraživanja izvijesti nadležno državno odvjetništvo, umjesto da podigne kaznenu prijavu. Na taj način, spriječio je da se protiv njegovog poznanika podigne kaznena prijava i da bude evidentiran u sustavu MUP - a kao počinitelj kaznenog djela. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Oksimoron_1 06.01.2024.

    Ovih dana sud u Kopru osudio je "oca" koji je zlostavljao kćer, na 23,5 godine zatvora. E to je , u odnosu na naše sudove, 5-6 puta veća kazna za takva i slična zlodjela. Kaj mi čekamo?

  • Oksimoron_1 06.01.2024.

    Znakovito je da se takva zlodjela "otkriju" tek kada akteri odu u mirovinu pa više nemaju ju toliko veza i moći.

  • stvarni 06.01.2024.

    Pa nego tko drugi.,!

Komentiraj...
Vidi sve komentare