To je to što me zanima!

Zagreb: Blokirali Trg bana Jelačića zbog tisuća pčela

Roj pčela zujao je oko lončanice cvijeća na stupu ulične rasvjete na Trgu bana Josipa Jelačića. Dok nije došao pčelar ogradili su prostor oko svjetiljke
Vidi originalni članak

Brojne Zagrepčane preplašio je velik broj pčela koje su se nastanile u košari sa cvijećem na Trgu bana Josipa Jelačića. Roj pčela zujao je oko lončanice cvijeća na stupu ulične rasvjete. Na Trg je doletio mali roj pčela od njih sedam tisuća. Vrlo brzo stigla je i policija koja je ogradila područje oko svjetiljke.
- Odmah smo pozvali Udrugu pčelara te je dežurni pčelar riješio slučaj. Policija je od 17 sati osiguravala prostor oko sata na trgu, gdje su se u cvijeće udomile pčele, kako bi građani nesmetano prolazili i bili sigurni od eventualnih uboda - kažu u zagrebačkoj policiji.
Pčelar Vladimir Jarni uspio je uhvatiti maticu koju je stavio u kutiju za pčele.
- Pčele se roje i traže stanište. Sada ćemo cvijeće prskati tekućinom koja treba prekriti miris matice kako bi pčele preusmjerili u kutiju - rekao je za Večernji Damir Rogulja, koordinator zagrebačke pčelarske službe.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 07.06.2010.

    dokaz koliko je sam centar zagreba nezagadjeno mjesto!

  • locutus 07.06.2010.

    što se tiče broja pčela, to se otprilike gleda po težini; smatra se da 1kg pčela ima oko 1000 jedinki. a i to je dobar biznis, naguraš se nekom da te zovu svuda po gradu da skupljaš pčele i odmah imaš gotove rojeve koji inače dođu oko 300-400kn svaki, a sama matica oko 80kn.

  • TITTO 07.06.2010.

    . ..DEZORIJENTIRANA pčelica Jaca und sedam tisuća DEZORIJENTIRANIH Zagrebačkih HDZ-ovaca(patuljaka). ..\"DROBAC\"D.D. ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare