To je to što me zanima!

'Zagreb je godinama zapušten grad, vrijeme je da Bandić ode'

Petek je kritizirao Bandića jer najavljuje "Zagreb na vodi", "još jedan megalomanski projekt upitne transparentnosti", a nije u stanju u 15 godina riješiti "urbanistički užas i kaos" na Martinovki i Trešnjevki
Vidi originalni članak

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) ocijenio je u četvrtak da je Zagreb već godinama zapušten grad jer gradonačelnik Milan Bandić i njegova Gradska uprava ne vide i ne rješavaju probleme građana koji plaćaju najviši prirez u državi, pa je vrijeme da Bandić ode kako bi Zagreb mogao napredovati.

"Za premium prirez se mora isporučiti i premium usluga, a nje u Zagrebu nema. Grad se vodi bez jasnog cilja i transparentne strategije upravljanja, projekti se pokreću stihijski, nema sustavnog rada i adekvatnih rješenja za prometne, energetske, kulturne, obrazovne niti bilo koje druge probleme", rekao je Petek na konferenciji za novinare.

DOKTOR OPSJENE Mikiju daju počasni doktorat, a pola ispita u gradu nije položio

Zagreb je prerastao Bandića, kao što je Agrokor prerastao Ivicu Todorića ili Pevec Zdravka Peveca. Tako velik i kompleksan sustav zahtjeva ozbiljnog, kompetentnog i modernog gradonačelnika, a ne mikro menadžera kao što je Bandić, ustvrdio je  Petek.

Upozorio je kako je Bandić imenovao već šestog voditelja gradske Čistoće u pet godina. "Nitko ne može polučiti uspjeh u godinu dana u tvrtki koja samostalno ne donosi odluke, već po njih mora ići u Holding ili Ured gradonačelnika, a ponekad se na odgovor čeka tjednima", ističe Petek dodajući kako je upravo Bandić odgovoran za katastrofalno stanje s gospodarenjem otpadom u Zagrebu.

MOST O ZAGREBAČKOM MANHATTANU: 'Dignimo glas protiv još jedne urbanističke noćne more...'

Osim toga, kritizirao je Bandića jer najavljuje "Zagreb na vodi", "još jedan megalomanski projekt upitne transparentnosti", a nije u stanju u 15 godina riješiti "urbanistički užas i kaos" na Martinovki i Trešnjevki.

Tamo ima područja s napuštenim starim kućicama ili halama, koje stoje neiskorištene kao gradsko ruglo, a radi se o dovoljno velikim područjima gdje su mogla nastati moderna naselja s nužnim sadržajem i potpunom komunalnom opremljenošću, kaže Petek.

"Vrijeme je da Bandić ode kako bi Zagreb krenuo napredovati", poručio je Petek.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • vjaceslav 05.04.2019.

    zagreb je postao jedan od najljepših srednjoeuropskih gradova

  • TITO LEGENDA HEROJ 04.04.2019.

    vrijeme je da svi migranti sa dvojnim državljanstvom napuste hrvatsku

  • kaj buljiš 04.04.2019.

    Renato Petek, ha-ha..

Komentiraj...
Vidi sve komentare