To je to što me zanima!

"Zagreb je najdosadniji grad u Europi, ali svugdje ima rakije"

Novinarki njemačkog tjednika umnogome se ne sviđa glavni grad Hrvatske. Ne sviđaju joj se jezera kao ni Hrelić, Zagreb je prema njezinu mišljenju u starim vremenima, no neke stvari je ipak pohvalila...
Vidi originalni članak

Najdosadniji grad u Europi. Tako je njemačka novinarka Anne Haeming opisala Zagreb. Najbolja stvar koja se vezuje za glavni grad Hrvatske je, kaže, blizina mora.

Tjednik Der Spiegel objavio je alternativni turistički vodič kroz naš glavni grad na kojemu je radila novinarka, no prema njemu, Zagreb je ostao u nekom starom svijetu. S druge strane, jadranske otoke, kaže Haeming, Nijemci rado posjećuju.

Središte Zagreba usporedila je s njemačkim gradovima Rostockom i Bochumom. Jezera Bundek i Jarun nisu je se dojmila. Za Hrelić je napisala da je to "mjesto na kojem ljudi prodaju stvari koje vas tjeraju na sram".

Ono što joj se ipak sviđa su rakija dostupna u svakom supermarketu, jeftine palačinke, pješačenje na Sljeme, kafić Krivi put, Art park u centru te Muzej suvremene umjetnosti. Najbolja pak stvar, po njezinu mišljenju, je autocesta do obale.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • nori 🖖 13.10.2017.

    Od rakije nije vidio ni fontane

  • jakolishe 13.10.2017.

    i pak sem tu i pak sem tvoj lepi dragi zagreb moj !

  • sol 13.10.2017.

    Kaj nije vidla fontane, stupice, i niz drugih ljepih stvari kaj je delal grado nacelnik, Ma kaj ona zna nije bila dalje od zg,

Komentiraj...
Vidi sve komentare