To je to što me zanima!

Zagreb: Sedmero oboljelih od ospica, šestero nije cijepljeno

Od njih sedmero, šestero nije bilo cijepljeno i jedan bolesnik je dobio samo jednu dozu cjepiva, a ne dvije kao što je predviđeno po programu. Javili su se zbog visoke temperature, osipa...
Vidi originalni članak

U posljednja dva tjedna u Zagrebu je sedmero ljudi oboljelo od ospica, javlja HRT. U Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" primljeni su s visokom temperaturom, karakterističnim osipom, suznim očima i curenjem nosa.

EPIDEMIJA U EUROPI Ospice u splitskoj bolnici: Tri pacijenta su na kućnoj njezi

Troje ih je hospitalizirano, od čega je jedna pacijentica već puštena kući, a dvoje ih je i dalje u Klinici. Jedan je pacijent zaražen od francuskog turista dok se za ostale ne zna izvor zaraze, a slučajevi nisu povezani. Od početka godine ukupno je oboljelo 32 ljudi, a u prošloj godini 23. 

- Od njih sedmero troje ih je zaprimljeno u kliniku. Raspon dobi je od 20 do 55 godina. Od njih sedam, šestero nije bilo cijepljeno i jedan bolesnik je dobio samo jednu dozu cjepiva, a ne dvije kao što je predviđeno po programu - rekao je dr. sc. Neven Papić iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". 

SEZONA PREDSTAVLJA RIZIK Na Hvaru i u Solinu pojavile se ospice: Dvoje ljudi je u bolnici

- Bolesnici su obično došli drugog-trećeg dana bolesti sa visokom temperaturom, suznim očima koje su ih pekle, s curenjem nosa i osipom koji se javio drugi ili treći dan bolesti - kaže Papić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 52

  • srletron 18.09.2019.

    jeste li sigurni da je to sve istina?? meni to može biti i propaganda, tobože nekorištenjem cjepiva. Samo da i dalje cijepite . Ne vjerujem ja baš sve što piše i kaže .....

  • ĐorđePatković 18.09.2019.

    zašto u ovim državama nije obavezno cijepljenje 1. Austrija 2. Velika Britanija 3. Njemacka 4. Kanada 5. Švedska 6. Australija 7. Novi Zealand 8. Juznoafricka Republika 9. Irska 10. Nizozemska 11.Svicarska 12. Danska 13. Norveska 14. Island 15. Finska

  • tic_tac 18.09.2019.

    Salter, složila bi se sa vama. Kao da zaštitimo one koji se ne mogu cijepiti. Ali tko će zastiti moje dijete ako dodje do nuspojava cijepljenja kod mog djeteta? Žao mi je sve druge bolesne djece ali svoje volim najviše na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare