News

Komentari 52

Zagreb: Sedmero oboljelih od ospica, šestero nije cijepljeno

Zagreb: Sedmero oboljelih od ospica, šestero nije cijepljeno

Od njih sedmero, šestero nije bilo cijepljeno i jedan bolesnik je dobio samo jednu dozu cjepiva, a ne dvije kao što je predviđeno po programu. Javili su se zbog visoke temperature, osipa...

U posljednja dva tjedna u Zagrebu je sedmero ljudi oboljelo od ospica, javlja HRT. U Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" primljeni su s visokom temperaturom, karakterističnim osipom, suznim očima i curenjem nosa.

Troje ih je hospitalizirano, od čega je jedna pacijentica već puštena kući, a dvoje ih je i dalje u Klinici. Jedan je pacijent zaražen od francuskog turista dok se za ostale ne zna izvor zaraze, a slučajevi nisu povezani. Od početka godine ukupno je oboljelo 32 ljudi, a u prošloj godini 23. 

- Od njih sedmero troje ih je zaprimljeno u kliniku. Raspon dobi je od 20 do 55 godina. Od njih sedam, šestero nije bilo cijepljeno i jedan bolesnik je dobio samo jednu dozu cjepiva, a ne dvije kao što je predviđeno po programu - rekao je dr. sc. Neven Papić iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". 

- Bolesnici su obično došli drugog-trećeg dana bolesti sa visokom temperaturom, suznim očima koje su ih pekle, s curenjem nosa i osipom koji se javio drugi ili treći dan bolesti - kaže Papić.

Najčitaniji članci