To je to što me zanima!

Zagreb: Spašavale su živu glavu dok se urušio strop

Miljenku Debeljak (67) i kći Kristinu Vugrinec (29) od urušavanja stropa spasila je pregrada u sobi. Susjed iznad njih više mjeseci je adaptirao stan
Vidi originalni članak

Prvo sam čula pucketanje, a onda strahovit lom. Išla sam vidjeti što je bilo i ugledala strop kako se ruši. Odmah sam nazvala policiju. Policajac je valjda čuo buku i vikao mi je ‘gospođo, izlazite iz stana’, kaže šokirana Zagrepčanka Miljenka Debeljko (67), koja je u subotu oko 22 sata za dlaku izbjegla smrt. U stanu u Vlaškoj 99 konstrukcija stropa s lusterom odronila se na pod spavaće sobe, a za sobom je povukla i ormar. U trenutku nesreće u stanu je bila s dvjema kćerima i desetogodišnjom unukom. Kažu kako su pukotine na stropu primijetili još prije nekoliko dana.
- U srijedu smo se vratili s mora i primjetila sam rupu veličine ljudske šake. Pokušavala sam o tome obavijesiti vlasnika stana iznad nas jer se već mjesecima gore nešto radi. No nisam ga mogla dobiti. U nedjelju, nakon rušenja, poslala sam mu SMS. Pojavio se i pravio se kao da ga se to ne tiče. Nije se ni ispričao - prepričava Debeljak, koja se boji daljnjeg urušavanja i strahuje za zdravlje.
- Nedavno sam operirala oko, pa ne smijem biti u ovakvom prostoru. A da ne govorim o psihičkim posljedicama - kaže Miljenka. O svemu je obavijetila građevinsku inspekciju koja je još nije posjetila. Ne zna se još niti kolika je šteta od urušavanja.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Mačak Pero 16.08.2010.

    Ovo im je idealna prilika da i oni adaptiraju svoj stan, jer očito je bio u lošem stanju.

  • esna v 16.08.2010.

    kada su stan otkupljivali za par tisuća maraka nije bilo novinara

  • tetrapak 16.08.2010.

    Dajte gospođo pa nije susjed kriv što je zgada stara stotinu godina i što vi svoj niste renovirali još od 1978 kad su tapete bile u modi . Manje zavisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare