To je to što me zanima!

Zagreb: U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda

Mihael Kovačić uhićen je zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima. Neslužbeno se doznaje da se radi o šteti od oko trideset milijuna kuna...
Vidi originalni članak

USKOK i policija su priveli stečajnog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima.

U ponedjeljak je elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode, određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića, neslužbeno doznaje Jutarnji List.

U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika, javljaju iz policije.

Kovačić nije jedina osoba koja se našla na udaru policije i USKOK-a u ovoj najnovijoj akciji. 

- U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje se provode u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su nezakonitim postupanjem vezanim za više stečajnih postupaka počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca. Za sada se može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo - naveli su iz USKOK-a.

Kako je neslužbeno potvrđeno Telegramu, među osumnjičenima su i Branko Petanjek, koji je bio upravitelj u mnogim poznatim stečajevima, te njegova kći Iva Petanjek, također dugogodišnja stečajna upraviteljica.

Neslužbeno se doznaje da se radi o šteti od oko trideset milijuna kuna.

Podsjetimo, o sucu Kovačiću se već pisalo 2015. kad ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 175

  • Utegurović 17.02.2021.

    Igrokaz za malu djecu. Za 2 mjeseca svi vani i nikome ništa. Ovo je već 127 privođenje u 30 godina i svi vani kao ptičice. Niti Sanader nebi bio u reštu da su ga naši privodili,već austrijanci pa hajde malo,ko"bajagi.

  • black_cat 17.02.2021.

    bude u istražnom zatvoru par dana, par dana po medijima prožvakan i nakon toga, mir i spokoj za njega, kao i za sve prije njega koji su se ogriješili o zakon. Tresla se brda, rodio se miš.

  • jozicalen9 17.02.2021.

    je li bude opet radil Kalašnjikov?

Komentiraj...
Vidi sve komentare