To je to što me zanima!

Zagrebačka kiparica u centru Pule radi kip Mate Parlova

Parlova skulptura još je u izradi, a kada će u svibnju biti gotova bit će onak malo podbočena. Jednu ruku Parlov će imati u džepu, a na odjelu koje to nije baš onako u klasičnom stilu imati pet obješenih medalji
Vidi originalni članak

Nakon višegodišnjeg spora gdje bi trebalo smjestiti se kip pokojnome višestrukom europskom i svjetskom prvaku u boksu Mati Parlovu u Puli, te kako bi taj spomenik trebao izgledati, izgleda da je dogovor između Grada Pule, Parlovog sina Matka i konzervatora koji nisu željeli da spomenik bude u sportskom stilu ipak pao. 

Kako saznajemo, u srijedu su strojevi iskopali široke temelje na Giardinima u samome centru grada, i prema dogovoru brončani kip kojeg radi poznata zagrebačka kiparica Marija Ujević Galetović trebao bi biti postavljen do početka turističke sezone. Brončani spomenik u prirodnoj veličini Parlova neće imati boksačke rukavice i sportsku opremu već biti odjeven, te biti prezentirani kao počasni građanin tog grada. 

ČETIRI GODINE BEZ ALIJA 'Dajte mi Parlova za kraj! Naš bi meč pogledalo 100.000 ljudi!'

Kako nam je kazala 87-godišnja umjetnica Ujević Galetović, Parlova skulptura još je u izradi, a kada će u svibnju biti gotova bit će onak malo podbočena. Jednu ruku Parlov će imati u džepu, a na odjelu koje to nije baš onako u klasičnom stilu imati pet obješenih medalji. Koliko će kip biti težak te ima li koju skicu ili fotografiju izrade i slično, umjetnica nam nije željela odgonetnuti. Kaže kako ćemo sve uskoro svi vidjeti. 
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • iv.ma 28.01.2021.

    Pet obješenih MADALJI?! Umjetnica 87 godina...dabogda da ne ispadne opet spomenik Tuđmanu....taj je volio zavlačiti ruku u džep...ali tuđi.

  • Trump Jong Un 28.01.2021.

    Pet obješenih medalja sramotno prisvojila Srbija koja s Matom Parlovom nema ama baš ništa, treba i to reći da su mu oca zatvorile komunističke vlasti a još je gore prošao proslavljeni Marijan Beneš, Hrvat iz Banja Luke kojeg su Srbi ( opet ) prisiljavali da za vrijeme rata kopa rovove

Komentiraj...
Vidi sve komentare