To je to što me zanima!

Zagrebački HDZ: Konvencija je u skladu s hrvatskim Ustavom

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije šesta je od 21 županijske organizacije koja je podržala nacionalno vodstvo HDZ-a i Andreja Plenkovića za nastavak procesa ratifikacije Konvencije
Vidi originalni članak

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije većinom je glasova dao podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, a predsjednik tog odbora istaknuo je da je Konvencija u skladu s Ustavom RH te da ničim ne ugrožava hrvatske tradicionalne vrijednosti.

Na internetskoj stranici HDZ-a u srijedu je objavljeno kako je Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije odluku donio većinom glasova - 33 glasa za i 4 protiv - na sjednici održanoj u utorak navečer u Zagrebu.

Predsjednik tog odbora Dražen Barišić rekao je kako su, nakon argumentirane i demokratske rasprave o stvarnom sadržaju Konvencije, otklonjene sve dvojbe oko ratifikacije.

"Iz Konvencije ne proizlazi ni najmanja obveza da se u naš pravni poredak uvede tzv. treći, neutralni spol ili da se, primjerice, priznaju istospolni brakovi. Nema nikakvih 'roditelja 1' i 'roditelja 2', kako se to u zadnje vrijeme manipulira", rekao je. Dodao je i da je Konvencija u skladu s Ustavom RH te da ničim ne ugrožava hrvatske tradicionalne vrijednosti.

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije šesta je županijska organizacija, od njih 21, koja je i službeno dala punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Do sada su svoje potpore dale županijske organizacije šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog i virovitičko-podravskog HDZ-a kao i HDZ-ova Zajednica žena "Katarina Zrinski".

Ratifikaciju Istanbulske konvencije u utorak je većinom glasova podržalo i Predsjedništvo HDZ-a, a premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković poručio je da će Vlada nastaviti proces ratifikacije koji će uputiti u Hrvatski sabor.

Da do daljnjeg odgodi ratifikaciju Istanbulske konvencije te se raspiše unutarstranački referendum prije konačne odluke HDZ-a o pitanju koje zadire u bit svjetonazorskog i ideološkog utemeljenja stranke prošli tjedan vrh stranke je pozvalo Predsjedništvo Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Zadarske županije.

Javni poziv vodstvu HDZ-a "na poštivanje volje hrvatskih građana i članova HDZ-a" te da "odustane od nepotrebnog prisiljavanja na potvrđivanje Istanbulske konvencije" prošli tjedan je uputila i skupina istaknutih članova HDZ-a i bivših dužnosnika.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • jo2hn8ny 22.03.2018.

    Ova mu je dobra : "Konvencija je u skladu s hrvatskim Ustavom". Kako nešto može biti u skladu, ako je iznad tebe?

  • istina i bog 22.03.2018.

    joj kad vidim ovog uliza , muka mi je . sad od podržava a na skupu u VG je plenkiju priredio iznenađenje po pitanju IK.

  • Puky_gbr 22.03.2018.

    Čestitam mojim stranačkim prijateljima na razboritoj odluci. Konvencija je suviše beznačajna da bi unijela razdor u naše zajedništvo. Nikome ne treba zabranjivati njegov stav o tome jer to nije vrijedno domovinske stabilnosti i našeg HDZ-a. Mi znamo kako treba urediti odnose unutar naših redova, naučio nas naš Vrhovnik i zato smo najjači i uvijek ćemo biti. IDEMO DALJE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare