Obavijesti

News

Komentari 20

Zagrebački HDZ: Konvencija je u skladu s hrvatskim Ustavom

Zagrebački HDZ: Konvencija je u skladu s hrvatskim Ustavom

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije šesta je od 21 županijske organizacije koja je podržala nacionalno vodstvo HDZ-a i Andreja Plenkovića za nastavak procesa ratifikacije Konvencije

VIDEO

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije većinom je glasova dao podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, a predsjednik tog odbora istaknuo je da je Konvencija u skladu s Ustavom RH te da ničim ne ugrožava hrvatske tradicionalne vrijednosti.

Na internetskoj stranici HDZ-a u srijedu je objavljeno kako je Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije odluku donio većinom glasova - 33 glasa za i 4 protiv - na sjednici održanoj u utorak navečer u Zagrebu.

Predsjednik tog odbora Dražen Barišić rekao je kako su, nakon argumentirane i demokratske rasprave o stvarnom sadržaju Konvencije, otklonjene sve dvojbe oko ratifikacije.

"Iz Konvencije ne proizlazi ni najmanja obveza da se u naš pravni poredak uvede tzv. treći, neutralni spol ili da se, primjerice, priznaju istospolni brakovi. Nema nikakvih 'roditelja 1' i 'roditelja 2', kako se to u zadnje vrijeme manipulira", rekao je. Dodao je i da je Konvencija u skladu s Ustavom RH te da ničim ne ugrožava hrvatske tradicionalne vrijednosti.

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije šesta je županijska organizacija, od njih 21, koja je i službeno dala punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Do sada su svoje potpore dale županijske organizacije šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog i virovitičko-podravskog HDZ-a kao i HDZ-ova Zajednica žena "Katarina Zrinski".

Ratifikaciju Istanbulske konvencije u utorak je većinom glasova podržalo i Predsjedništvo HDZ-a, a premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković poručio je da će Vlada nastaviti proces ratifikacije koji će uputiti u Hrvatski sabor.

Da do daljnjeg odgodi ratifikaciju Istanbulske konvencije te se raspiše unutarstranački referendum prije konačne odluke HDZ-a o pitanju koje zadire u bit svjetonazorskog i ideološkog utemeljenja stranke prošli tjedan vrh stranke je pozvalo Predsjedništvo Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Zadarske županije.

Javni poziv vodstvu HDZ-a "na poštivanje volje hrvatskih građana i članova HDZ-a" te da "odustane od nepotrebnog prisiljavanja na potvrđivanje Istanbulske konvencije" prošli tjedan je uputila i skupina istaknutih članova HDZ-a i bivših dužnosnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca