To je to što me zanima!

Stožer Grada Zagreba zatražio: Dopustite vjenčanja, sajmove, rad kafića u zatvorenome...

S obzirom na to da već imamo veliki broj osoba koje su cijepljene, smatramo da je potrebno pristupiti ublažavanju epidemioloških mjera kako bi se zaustavio gospodarski pad i gubitak radnih mjesta, priopćili su
Vidi originalni članak

Zagrebački stožer civilne zaštite je od Nacionalnog stožera zatražio popuštanje mjera u glavnom gradu. 

- S ciljem zaustavljanja gospodarskog pada i gubitka radnih mjesta u ugostiteljskim djelatnostima, catering industriji, organizaciji vjenčanja, sajmova i drugih događanja na kojima se prodaju i izlažu proizvodi, a koja posredno uvezuju i niz drugih djelatnosti koje su naslonjene na te branše, na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Zagreba doneseni su zaključci o slanju inicijative prema Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske za reviziju i izmjenu Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja - navode u priopćenju. 

Nacionalnom stožeru poslali su prijedloge za dozvolu rada ugostiteljskim objektima i u unutarnjim prostorima uz detaljno propisan način organizacije rada, dozvolu organiziranja događanja i vjenčanja uz provođenje brzih testiranja gostiju i vanjskih pružatelja usluga vezanih uz događanje i dozvolu za održavanja sajmova i izložbi na otvorenom.

MINISTRICA TRGOVINE SAD-a: 'Oporavak od pandemije bit će dugotrajan proces. Teškoća ima još velik broj Amerikanaca'

Svoje prijedloge obrazložili su činjenicama da imaju "puno više saznanja o sprječavanju širenja virusa", a i time što je veliki broj ljudi cijepljen. 

- Smatramo da je moguće ponovo primijeniti Preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz Covid-19 koje su bile na snazi u svibnju prošle godine, a kojima se detaljno propisuje način organizacije rada, ograničenje ukupnog broja posjetitelja, način posluživanja hrane i pića, način rada zaposlenika koji poslužuje goste te posebna pravila za ugostiteljske objekte u smještajnim kapacitetima i ostale koji imaju buffet način posluživanja - priopćili su. 

- Mogućnost implementacije navedene preporuke posebno bi pomogla radu ugostitelja koji nemaju terase ili druge otvorene prostore za usluživanje. Grad Zagreb također podržava projekt Safe Event/Wedding Standard u kojem su specificirani prijedlozi provođenja brzih testiranja gostiju i vanjskih izvođača prije samog događanja, ograničenja kvadrature po gostu, ograničavanja broja osoba u zatvorenom prostoru kao i na otvorenom prostoru, terasama i šatorima otvorenima sa tri strane - stoji u priopćenju.

MANJI JE PACIJENATA U BOLNICAMA Francuska će otvoriti terase barova i restorana 19. svibnja

Napominju kako velikom broju obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava egzistencija ovisi o proizvodnji i prodaju na sajmovima. 

-  Budući da je sezona prodaje sadnog materijala, salate, mladog luka i ukoliko proizvođači nemaju načina da ponude svoje proizvode, veliki dio toga će propasti, a kupci će se namirivati, između ostalog, i u trgovačkim centrima gdje nerijetko kupuju takvu robu iz uvoza - priopćili su. 

CAPAK O KORONI: 'Danas imamo najnižu brojku nakon duže vremena, silazni je to krak trećeg vala. Sretni smo'

- Nastavno na prethodno navedeno, a s obzirom na to da već imamo veliki broj osoba koje su cijepljene, smatramo da je potrebno pristupiti ublažavanju epidemioloških mjera kako bi se zaustavio gospodarski pad i gubitak radnih mjesta. Grad Zagreb bi uz pridržavanje svih drugih epidemioloških mjera i uz propisani razmak angažirao i dodatne covid redare kako bi se osigurala kontrola provođenja epidemioloških mjera - navodi se u priopćenju zagrebačkog Stožera.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Babuka 10.05.2021.

    Na dan IZBORA sve će biti otvoreno ali već u Ponedjeljak svi čemo u samoizolaciju zbog kršenja mjera i uz novčanu kaznu od 8000 kn.

  • gonisee 10.05.2021.

    nema korone nema nista 😆

  • skija 10.05.2021.

    Ne morate nista otvarati ko vas jebe,pa ćemo vidjeti od kuda cete place dobivati🤮🤮🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare