To je to što me zanima!

Zagrebački ZOO: Naša nova članica dobila je ime, biralo ga je preko 3000 građana

Patuljasta vodenkonjica na svijet je došla u zagrebačkom ZOO-u prije dva mjeseca. Mama Inola je uspješno odradila porod, a nova članica ZOO-a dobila je i ime koje su joj birali građani preko društvenih mreža
Vidi originalni članak

Mala patuljasta vodenkonjica koja je u zagrebačkom ZOO-u na svijet došla prije dva mjeseca, dobila je ime. U odabir njezinog imena bilo je uključeno čak više od tri tisuće građana putem društvenih mreža i dvanaest volontera koji su izabrali četiri najbolja prijedloga: Gloria. Pepa, LuLu i Lotta.

Glasali su za Lottu.

Zovemo je mala bačvica

- Ime joj savršeno pristaje! Počašćeni smo što smo mogli sudjelovati u izboru njezina imena. Lotta je bila uistinu sićušna kad je okoćena, a sada joj tepamo da je mala slatka bačvica! Dok smo nadzirali njezinu mamu Inolu u posljednjim tjednima trudnoće, pazili smo da porod ne krene u bazenu. Brinuli smo se i hoće li Inola imati majčinski instinkt te hoće li malena znati sisati. Sretni smo što je sve prošlo dobro. Sada uživamo gledati kako se mama i malena lijepo druže i igraju - kaže studentica Ana Cindrić koja je u Zoološkom vrtu od prošle godine. 

Ana je dodala da joj je kao studentici veterine na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ovo bilo dragocjeno iskustvo. 

- Hvala volonterima na požrtvovnom radu! Uz obitelj patuljastih vodenkonja proveli su sate i sate. Pravodobno su nam javljali svaku promjenu u ponašanju vodenkonjice zahvaljujući čemu smo mogli mirnije iščekivati Lottin dolazak na svijet. Malena sada lijepo raste i razvija se pod njihovim budnim okom. Zato nam je drago da sudjelovali i u izboru njezina imena - kaže Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta. 

NOVA MALIŠANKA FOTO Prekrasne vijesti iz ZG Zoo-a: Stigla beba vodenkonj

Ova predivna obitelj patuljastih vodenkonja smještena je u paviljonu Kišna Afrika. Lotta je stalno u blizini mame Inole, a tata Otto od ženskog je dijela obitelji privremeno odvojen posebnom ogradicom.

Otto ima 28 godina, a Inola sedam te su oboje u Zagreb došli iz Njemačke. 

Iako je Inola prvi put majka o Lotti se brine vrlo iskusno. Hrani je mlijekom, a Lotta voli isprobavati i druge stvari, od matovilca do sijena. Vrlo je zaigrana i obožava se brčkati u bazenu. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • brane456 30.01.2023.

    u konassice, alo bog da dogodine u ovo doba❌

  • OBJEKTIVNIopettu 30.01.2023.

    Bacvica? Ne znam tko je sumanut, onaj sto je predlozio ili onaj tko je prihvatio ime?!

  • profić 30.01.2023.

    Dali je došao i pop na krštenje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare