To je to što me zanima!

'Zagrepčane će voda mjesečno stajati 100 do 120 kuna više!'

Jedan od najaktivnijih oporbenih zastupnika u Zagrebu, Renato Petek iz Naprijed Hrvatska kojeg je Milan Bandić prozvao da vodi bubnjar revoluciju protiv njega, govori o ugovorima koje smatra štetnim za grad
Vidi originalni članak

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Ive Josipovića Naprijed Hrvatska kaže da je će Zagrepčanima poskupjeti i voda nakon, po njemu štetnog ugovora kojim se Zagreb zadužuje za 400 milijuna kuna za novu fazu pročišćavanja vode. Osim toga, Zagrepčane čeka i poskupljenje odvoza otpada već za koji mjesec.

POGLEDAJTE VIDEO

- Tijekom cijele izgradnje pročistača, cijena vode porasla je dosad za čak 300%, objasnio je Petek odmah na početku intervjua i rekao da se Grad za izgradnju treće faze zadužio za dodatnih 400 milijuna kuna. 

- Teret te izgradnje trebao je preuzeti koncesionar koji je u stranom vlasništvu, a Grad je to preuzeo na sebe. Teret servisiranja kredita će dakle pasti na leđa proračuna tj. svih građana. 

- Na mjesečnoj razni to bi, prema našim procjenama, trebalo biti povećanje od 100 do 120 kuna po kućanstvu. 

- Nije jasno zašto je Grad to preuzeo na sebe s obzirom da je koncesionar imao 2 milijarde kuna dobiti i mogli su sami financirati treću fazu izgradnje pročistača. 

Zastupnik Renato Petek kazao je da Zagrepčane očekuje i drastično povećanje cijena odvoza otpada i to između 50 i 300%. 

Petek je gost na razgovoru uživo u studiju 24sata, a razgovarat ćemo i o tome koliko je koncesionar koji je izgradio pročistač dosad na njemu zaradio i zašto se ta investicija prelama preko leđa Zagrepčana. Razgovarat ćemo i ugovorima za tramvaje po kojima ZET štedi na novim tramvajima s klimom. Tu je i projekt Ljeto na Savi i koliko je koštao, te hoće li Bandić ipak uspjeti progurati projekt 'Manhattan na Savi' na mjestu hipodroma i Zagrebačkog velesajma.

Razgovor uživo pratite od 12 sati na na našoj Facebook stranici 24sata, portalu 24sata.hr i našem YouTube kanalu.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • 7kami7 16.07.2019.

    Treba financirati neradnike. Jedino veća prevara od vodoopskrbe su slivne vode! Ne rade ništa od osnutka RH. Slivne vode plaćam preko 120kn mj a kod svake malo jače kiše voda mi ulazi u kuću. To vam je život u Zagrebu.

  • patagonija1 15.07.2019.

    Tko vam je kriv dragi zagrebcani. S vama "delaju" kak im paše. Zna se tko

  • utiha 15.07.2019.

    Kada jednog lijepog dana ode Banderos slijedi teško otrežnjenje, koje če nas grdo koštati. Iza njega če ostati devastirani grad, a komunalije če porasti najmanje 100%. Pa vi lumeni opet glasajte za njega!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare