Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
102 komentara

'Zagrepčane će voda mjesečno stajati 100 do 120 kuna više!'

Jedan od najaktivnijih oporbenih zastupnika u Zagrebu, Renato Petek iz Naprijed Hrvatska kojeg je Milan Bandić prozvao da vodi bubnjar revoluciju protiv njega, govori o ugovorima koje smatra štetnim za grad

Foto: PIXSELL
102 komentara

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Ive Josipovića Naprijed Hrvatska kaže da je će Zagrepčanima poskupjeti i voda nakon, po njemu štetnog ugovora kojim se Zagreb zadužuje za 400 milijuna kuna za novu fazu pročišćavanja vode. Osim toga, Zagrepčane čeka i poskupljenje odvoza otpada već za koji mjesec.

POGLEDAJTE VIDEO

'Zagrepčanima će poskupiti i voda i odvoz otpada' Gost u studiju: Renato Petek, gradski zastupnik 'Naprijed Hrvatska' Voditelj: Ivan Pandžić

Posted by 24sata on Monday, July 15, 2019

- Tijekom cijele izgradnje pročistača, cijena vode porasla je dosad za čak 300%, objasnio je Petek odmah na početku intervjua i rekao da se Grad za izgradnju treće faze zadužio za dodatnih 400 milijuna kuna. 

- Teret te izgradnje trebao je preuzeti koncesionar koji je u stranom vlasništvu, a Grad je to preuzeo na sebe. Teret servisiranja kredita će dakle pasti na leđa proračuna tj. svih građana. 

- Na mjesečnoj razni to bi, prema našim procjenama, trebalo biti povećanje od 100 do 120 kuna po kućanstvu. 

- Nije jasno zašto je Grad to preuzeo na sebe s obzirom da je koncesionar imao 2 milijarde kuna dobiti i mogli su sami financirati treću fazu izgradnje pročistača. 

Foto: 24sata/24sata

Zastupnik Renato Petek kazao je da Zagrepčane očekuje i drastično povećanje cijena odvoza otpada i to između 50 i 300%. 

Petek je gost na razgovoru uživo u studiju 24sata, a razgovarat ćemo i o tome koliko je koncesionar koji je izgradio pročistač dosad na njemu zaradio i zašto se ta investicija prelama preko leđa Zagrepčana. Razgovarat ćemo i ugovorima za tramvaje po kojima ZET štedi na novim tramvajima s klimom. Tu je i projekt Ljeto na Savi i koliko je koštao, te hoće li Bandić ipak uspjeti progurati projekt 'Manhattan na Savi' na mjestu hipodroma i Zagrebačkog velesajma.

Razgovor uživo pratite od 12 sati na na našoj Facebook stranici 24sata, portalu 24sata.hr i našem YouTube kanalu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message