To je to što me zanima!

'Crnokošuljaši viču 'Za dom', a Vlada uopće ne reagira na to...'

I ovogodišnja službena komemoracija žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac proći će u sjeni bojkota službenih predstavnika židovske manjine
Vidi originalni članak

U spomen-parku Jasenovac kod spomenika Cvijet u 12 sati počela je komemoracija žrtvama tog logora. Došlo je stotinjak ljudi, uglavnom predstavnika židovske manjine, a među njima i izraelska veleposlanica Zina Kalay Kleitman. Komemoracija je počela molitvom za mrtve koju je predvodio glavni hrvatski rabin Luciano Moše Prelević.

I ovogodišnja službena komemoracija žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac proći će u sjeni bojkota službenih predstavnika židovske manjine. Koordinacija židovski općina komemoraciju zato održava danas.

- Već treću godinu zaredom odvaja se komemoracija jer Vlada ne ispravlja stvari, ne ispravlja pokušaj promijene povijesti. Vidjeli smo ovih dana postrojavanje ljudi u crnim košuljama koji viču 'Za dom spremni', a na to nema reakcije vlasti - rekao je danas predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus.

Kraus je već ranije napomenuo kako se zahtijeva od Vlade i Sabora da u najkraćem roku donesu zakon o zabrani ustaškog pozdrava i ustaških simbola. Kritizirao je i odluku Vladinog vijeća za suočavanje s prošlošću koje zaključuje da je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' protuustavan, ali se u određenim slučajevima može tolerirati.

Inače, službena komemoracija za žrtve Jasenovca je za tjedan dana. Prema nekim informacijama, očekuje se dolazak Saveza antifašističkih boraca i predstavnika nacionalnih manjina.

Idi na 24sata

Komentari 439

  • BozidarDolenec 22.04.2018.

    Dobro da li se neko zapitao tko su ti koji zu zabranili ZDS? Pupovaci njegovi seteliti koji bi da imamo pravu vlast bili protjerani iz HR bez mogučnosti povratka.. Dešava se to da nemamo pravog katolika hrvata na čelu kolone koji nebi dozvolio manipulacije laži i neutemeljene propagande.

  • gusi 17.04.2018.

    živjeli

  • nori 🖖 16.04.2018.

    Pa kupili smo vaše avione

Komentiraj...
Vidi sve komentare