To je to što me zanima!

Zaigrali bi nogomet: Jako bih želio da i mene posjeti Jono

Britanac je odlučan obići svu djecu na svijetu koja boluju od Treacher-Collinsov sindroma, a kad bi došao u Hrvatsku, Patrik bi ga upoznao sa svojom tetom
Vidi originalni članak

Oduševljeni smo njime. Patrik i ja stalno čitamo o njemu, govori nam Jelena Mašek iz Križevaca o Britancu Jonu Lancasteru (30).

On, kao i njezin sin Patrik (10), boluje od rijetkog Treacher-Collinsov sindroma, zbog čega se kosti lica i lubanje ne mogu potpuno razviti. Na internetu objavljuje svoje fotografije s djecom koja imaju isti sindrom i otvoreno govori o svojoj borbi s ovom rijetkom bolešću.

- Volio bih da Jono dođe k meni u Križevce, ali ne bih imao ništa protiv i da ja otputujem k njemu - govori nam ovaj veseli i pametni dječak koji ide u treći razred Osnovne škole “Vladimir Nazor”. Ako bi ga Jono i posjetio, prvo bi ga izazvao na dvoboj.

- Odigrali bismo jednu partiju nogometa na PlayStationu. Pokazao bih mu Križevce, staru utvrdu Kalnik. Odveo bih ga u Koprivnicu, ali i u Zagreb gdje bih ga upoznao s mojom tetom koja studira medicinu - priča nam Patrik sa sjajem u očima.

No prije izleta u glavni grad Hrvatske Patrik bi volio da Jono upozna i njegov razred.

- Patrik se odlično uklopio, a dvije godine je bio i predsjednik razreda - ponosna je majka.

U njihovim životima nije se puno toga promijenilo. Problem s asistentom na nastavi su privremeno riješili. Plaća za njega sad je osigurana iz EU fondova, no samo do veljače. Patrik se priprema i za operaciju vida. Naočale ne može nositi zbog problema s kostima, a osim toga problem mu stvara i slušni aparat zbog kojeg nosi traku.

- Malo se bojim tih zahvata, ali izdržat ću - zaključuje Patrik.

Dječaku su sad najveća zanimacija njegova braća blizanci Luka i Lela, koji imaju 14 mjeseci.

- Inače teže izražava emocije, no kad su blizanci u pitanju, srce mu je otvoreno - kaže majka.

Ohrabruje ih i daje nadu u bolji život

Britanac Jono Lancaster na poziv majke Zacharyja (2) došao je u Australiju. Maleni također boluje od istog sindroma. Jono je odlučio obići svu djecu svijeta koja imaju Treacher-Collinsov sindrom.

- Volio bih da je i meni netko pomogao - kaže Jono.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • user_388907 10.12.2014.

    Život doista zna biti okrutan

  • ajkula drakula 10.12.2014.

    Bravo Patrik...sretno!!

  • biciklistica 10.12.2014.

    uvijek se oduševim kakd vidim da netko a osobito dijete koje boluje od neizlječive bolesti zrači tolikom toplinom,pozitivom i srećom a njemu treba puno sreće

Komentiraj...
Vidi sve komentare