To je to što me zanima!

Zajednica žena HDZ-a odlučila podržati ratifikaciju Konvencije

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Nada Murganić nakon sjednice je potvrdila da će to stranačko tijelo podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije
Vidi originalni članak

- Tema Predsjedništva zajednice žena HDZ-a bila je Istanbulska konvencija i njezino potvrđivanje. Članice su raspravile predloženi dokument i podržale ga jer je on u skladu sa svim programskim orijentacijama HDZ-a i Zajednice žena. Složile su se da je to jedan zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument - istaknula je Murganić te dodala kako nema samo Hrvatska problema s nasiljem. 

- Smatramo da je Konvencija značajan dokument jer daje čvršći zakonodavni okvir - rekla je te napomenula da je upravo HDZ, kada je bio na vlasti, donosio dokumente u kojima se izrazilo opredjeljenje protiv nasilja i diskriminacije. 

PLENKI PIŠE HDZ-OVCIMA: Konvencija ne uvodi treći spol, istospolni brak, a spol ostaje

- Potrebno je jače se odrediti kažnjavanju nasilnika kroz zakone. Smatramo da je ovaj dokument vrijednost više i upravo ga mi kao žene trebamo bez rezerve podržati - izjavila je.

PAVIĆ: "Bit Istanbulske konvencije je zaštita žena od nasilja..."

Na sastanku, kako kaže, nije bilo disonantnih tonova u vezi podrške, a istaknula je i kako se pitanje konvencije neće sutra naći na dnevnom redu Vlade, javlja N1

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković je na Dan žena kazao da će se Istanbulska konvencija u Vladi naći u roku dva tjedna. 

Idi na 24sata

Komentari 118

  • 15.03.2018.

    pretili rotvajler

  • tonkica_palonkica 15.03.2018.

    o cemu su zene vrednije od muskaraca da im treba toliko zastita vec ste stvarno pretjerali, ni o cem drugom ne pisete niti raspravljate kao da nema drugih pozitivnih ili negativnih tema u drustvu

  • purgerica prva 15.03.2018.

    I, gdje mi je komentar - zbrisao? Da ponovim: pitam se gdje je "batler" pronašao sve ove "bisere"! Dabogda se raspali - do ljeta! Slugani! Fuj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare