Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
118 komentara

Zajednica žena HDZ-a odlučila podržati ratifikaciju Konvencije

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Nada Murganić nakon sjednice je potvrdila da će to stranačko tijelo podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

- Tema Predsjedništva zajednice žena HDZ-a bila je Istanbulska konvencija i njezino potvrđivanje. Članice su raspravile predloženi dokument i podržale ga jer je on u skladu sa svim programskim orijentacijama HDZ-a i Zajednice žena. Složile su se da je to jedan zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument - istaknula je Murganić te dodala kako nema samo Hrvatska problema s nasiljem. 

- Smatramo da je Konvencija značajan dokument jer daje čvršći zakonodavni okvir - rekla je te napomenula da je upravo HDZ, kada je bio na vlasti, donosio dokumente u kojima se izrazilo opredjeljenje protiv nasilja i diskriminacije. 

PLENKI PIŠE HDZ-OVCIMA: Konvencija ne uvodi treći spol, istospolni brak, a spol ostaje

- Potrebno je jače se odrediti kažnjavanju nasilnika kroz zakone. Smatramo da je ovaj dokument vrijednost više i upravo ga mi kao žene trebamo bez rezerve podržati - izjavila je.

PAVIĆ: "Bit Istanbulske konvencije je zaštita žena od nasilja..."

Na sastanku, kako kaže, nije bilo disonantnih tonova u vezi podrške, a istaknula je i kako se pitanje konvencije neće sutra naći na dnevnom redu Vlade, javlja N1

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković je na Dan žena kazao da će se Istanbulska konvencija u Vladi naći u roku dva tjedna. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message