To je to što me zanima!

Zaklada Billa i Melinde Gates za dječju paralizu daje 1.2 mlrd.$

Zaklada Billa i Melinde Gates rekla je u nedjelju da će izdvojiti 1,2 milijarde dolara za iskorjenjivanje dječje paralize na globalnoj razini
Vidi originalni članak

Dječja paraliza je vrlo zarazna bolest koja se uglavnom širi zarazom preko stolice ili sline, a nekoć je na godišnjoj razini ubijala i paralizirala tisuće djece. Iako nije poznat lijek za ovu bolest, tri injekcije cjepiva omogućuju gotovo stopostotni imunitet.

Vlade i zaklade planiraju iskorijeniti dječju paralizu u Pakistanu i Afganistanu, posljednje dvije zemlje u kojima virus i dalje kruži.

NOVE PANDEMIJE NA VIDIKU? Ekskluzivno iz Izraela. Capak: Hrvatska ne strahuje od dječje paralize i majmunskih boginja

"Posljednji koraci iskorjenjivanja su daleko najteži. No naša fondacija ostaje posvećena budućnosti bez dječje paralize, a optimistični smo da ćemo takvu budućnost vidjeti uskoro", rekao je Mark Suzman, predsjednik Zaklade Billa i Melinde Gates, koju vodi suosnivač Microsofta Bill Gates i njegova bivša supruga Melinda French Gates.

Prošli mjesec, Panamerička zdravstvena organizacija (PAHO) rekla je da su Brazil, Dominikanska Republika, Haiti i Peru pod velikim rizikom od ponovne pojave dječje paralize.

Američka savezna država New York ubrzava napore da cijepi stanovnike nakon što je virus otkriven u uzorcima otpadnih voda. Slučajevi su također zabilježeni u Londonu i Jeruzalemu.

VIRUS OTKRILI U KANALIZACIJI Kaić o strahu od poliovirusa: 'I mi pratimo otpadne vode, a i kod nas moguć takav scenarij'

U ožujku, viši dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da je svijet u "opasnom trenutku" u borbi protiv bolesti kao što je dječja paraliza, nakon izbijanja bolesti u Malawiju.

Svjetski dan borbe protiv dječje paralize obilježava se 24. listopada svake godine u želji da se skrene pažnja na ovu iznimno opasnu bolest.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Let's Go Brendon 17.10.2022.

    Nadam se da ne daju sami sebi da izbjegnu pdv 🦧

  • ichbin2 16.10.2022.

    sad se dobro zaradilo u 2g pa se ima od čega dati, i odbija se od poreza

Komentiraj...
Vidi sve komentare