To je to što me zanima!

Zaključuju istragu o smrti Britt Lapthorne (21) u Dubrovniku

Državni mrtvozornik istragu će službeno zaključiti na saslušanju najavljenom za četvrtak na kojoj će pročitati sažetke izvješća australske policije i MUP-a
Vidi originalni članak

Nakon sedam godina Australija zaključuje istragu o smrti Britt Lapthorne (21) u Dubrovniku, pišu australski mediji

Državni mrtvozornik Ian Gray će istragu službeno zaključiti na saslušanju najavljenom za četvrtak u  Melbourneu gdje će pročitati sažetke prijašnjih izvješća Australske federalne policije i MUP-a. Mrtvozornik će rezultate svoje istrage objaviti kasnije, navode australski mediji.

Podsjetimo, Lapthorne je u Dubrovnik doputovala 17. rujna 2008. godine i odsjela u apartmanu, da bi dan kasnije posjetila diskoteku na Pilama nakon čega je nestala.  Nakon 18 dana  pronašli su njezino tijelo u moru kod dubrovačkog predjela Boninovo . Bilo je u "raspadajućem stanju".

Obitelj Lapthorne još uvijek vjeruje da je Britt ubijena i da je njeno tijelo bačeno u more s utezima.

- To je razlog za ubrzano raspadanje njezinog tijela i činjenicu da je ono pronađeno 18 dana nakon nestanka na području velike vidljivosti, gotovo ispred hotela i samo kilometar od kluba u kojem je posljednji put viđena - izjavio je otac djevojke Dale Lapthorne još 2009. godine. 

Mrtvozornik je u početnim fazama istrage potvrdio da je tijelo trebalo isplivati unutar dva, tri dana.

Kako navode australski mediji, istraga slučaja još uvijek je otvorena u Hrvatskoj, ali obitelj Lapthorne nema povjerenja u našu policiju. 

Hrvatske vlasti, pak, smatraju da je poginula nesretnim slučajem.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sansun 13.04.2015.

    a sto to nasa policija radi, da li su ikada nasli pocintelja ubojstva osim ukoliko je isti ludjak te se sam prijavio ili ubio ili je bila hrpa svjedoka. prije godinu dana pred kucom su ubili dvije zene, nude nagrade, imaju svjedoke cak i dokaze i ubojica/e jos seta vani slobodan. ocemu mi tu raspravljamo osim da nitko ne radi svoj posao, jer nasa policija je samo na cestama sa radarima, nedao Bog ikome

  • mačkamačak 13.04.2015.

    Moguće da je nesretan slučaj,popila malo više,desilo se to što se desilo. To mi ne znamo.

  • Ra 13.04.2015.

    Kad roditelji nadžive dijete to je jednostavno užasavajuće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare