To je to što me zanima!

Kod tobogana u dječjem parku iskopali radioaktivni predmet

Park u središtu Tokija zatvoren je za javnost jer su ovog tjedna kod njega izmjerili iznimno visoku razinu zračenja. Ne zna se tko je zakopao radioaktivni predmet
Vidi originalni članak

Neuobičajeno visoka razina zračenja izmjerena je ovog tjedna u dječjem parku u središtu Tokija. Zbog toga je park u četvrtak zatvoren za javnost, a vlasti su ispod tobogana pronašle zakopan radioaktivni predmet koji su brzo i uklonili, javlja Reuters.

Reuters

Zračenje u parku iznosilo je 480 mikrosiverta na sat, što je gotovo polovica dopuštenog zračenja u godinu dana.

Da je razina zračenja viša od uobičajene vlastima su prijavili zabrinuti građani još u ponedjeljak. Preko tjedna razina zračenja se povećavala pa su nadležni odlučili zatvoriti park.

Reuters

Samo dan prije, u srijedu, na krov ureda japanskog premijera Shinzoa Abea u Tokiju sletio je radioaktivni dron. Razina zračenja pronađena na dronu nije opasna za ljude, a policija istražuje kako je dospio tamo. 

Reuters

Naime, neki smatraju da iza svega stoje anti-nuklearni aktivisti koji se protive tome što je odobreno ponovno otvaranje nuklearne elektrane na sjeveroistoku zemlje unatoč tome što je stanovništo zabrinuto nakon katastrofe u Fukushimi 2011. godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • admin ga nije volio 24.04.2015.

    gradzani otkrili radio aktivnost!? svaka im cast.

  • SUSSIE_1 24.04.2015.

    Štetna zračenja su vrlo opasno i zato bi se ljudi trebali malo opametiti. Dosta je već bilo tih većih nesreća da shvatimo da nuklearke nisu dobar odabir i da su posljedice vrlo dalekosežne i na broj ljudi, ali i na više pokoljenja. A na kraju svega saniranje takvih nesreća odnese silne novce Vrijeme je da preokrenemo stranicu i biramo ono što nije štetno. A ovaj pokušaj podvaljivanja protivnicima nuklearne energije je stvarno bezvezan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare